VADILLO

Naam: Álvaro Vadillo Cifuentes
Positie: linksbuiten, rechtsbuiten
Land: Spanje
Geboren: 12-09-1994
Club in 2013: Real Betis Sevilla
Club daarna: SD Huesca

Vadillo in 2013
Een soort reïncarnatie van Real Betis-legende Joaquín. Álvaro Vadillo dolde zijn tegenstanders het liefst drie keer uit voordat er eindelijk een voorzet of schot volgde en had ook de techniek om dat te doen. Kijken naar de snelle vleugelspeller, die nog ouderwets het krijt op zijn noppen had staan, leverde puur vermaak op. Bij laagvlieger Betis, dat zich van oudsher wil kunnen meten met stadsgenoot FC Sevilla, was Vadillo al snel een vast lid van de eerste selectie en leek hij voorbestemd voor grootse daden. Ook in de jeugdelftallen van Spanje maakte hij geregeld indruk.

Vadillo in 2016
Mocht afgelopen zomer transfervrij van Betis naar Segunda División-club SD Huesca vertrekken. Een blik op zijn statistieken vertelt je waarom: in 59 duels voor Real Betis zijn 2 goals en 7 assists gewoon veel te weinig. Vadillo is alleen maar bezig met leuke trucjes en spectaculaire passeerbewegingen, maar het levert allemaal bitter weinig op. Zeker bij een degradatiekandidaat ben je dan al snel overbodig. Geen andere club op het hoogste Spaanse niveau zag iets in Vadillo, dus moet hij zich nu een niveau lager weer helemaal opnieuw gaan bewijzen.

Vadillo in 2019
Waarschijnlijk zo’n speler die eigenlijk te goed is voor de Segunda División, maar niet goed genoeg is voor de Primera División. De Spaanse Julian Jenner zal lekker gaan zwerven door het Europese voetballandschap, zijn scharen en akka’s tonend maar door niemand meer aangezien worden voor de nieuwe Joaquín. Wellicht scoort hij hier en daar nog een wonderdoelpunt en zal men af en toe nog denken: wat als hij dat nou eens wat vaker zou doen…? Maar helaas, Álvaro Vadillo zal vooral een goede voetballer lijken te zijn.