TORRES

Naam: Óliver Torres Muñoz
Positie: aanvallende middenvelder, rechtsbuiten, linksbuiten
Land: Spanje
Geboren: 10-11-1994
Club in 2013: Atlético Madrid
Club daarna: FC Porto (verhuurd in twee verschillende periodes)

Torres in 2013
Terwijl Atlético Madrid een Europese grootmacht begon te worden, drongen er ook wat leuke talenten uit de eigen jeugd door tot de eerste selectie. De meest talentvolle daarvan was aanvallende middenvelder Óliver Torres (geen familie van Fernando). Torres was een typische Spaanse middenvelder: klein, behendig, subliem spelinzicht, adembenemende passing. Een goede aanvulling dus op de vooral pragmatische Atlético-middenvelders. Óliver Torres zou een toefje genialiteit toe kunnen voegen aan Diego Simeone’s hardwerkende middenlinie.

Torres in 2016
Na een succesvolle verhuurperiode bij FC Porto keerde Torres een jaar geleden terug bij Atlético. Daar werd hij voorbijgestreefd door de nog iets jongere Saúl Niguez, die als het nodig is wél het botte mes kan hanteren. Torres, door de eigen aanhang Óliver genoemd om verwarring met dé Torres te voorkomen, kwam in alle competities toch tot 33 wedstrijden, maar Simeone heeft hem niet echt nodig. Nu is de stijlvolle middenvelder tot en met december 2017 weer verhuurd aan Porto, dat een optie tot koop ter waarde van 20 miljoen bedongen heeft.

Torres in 2019
Als hij het aandurft zijn geliefde Atlético definitief te verlaten, kan Óliver Torres nog steeds een befaamde middenvelder worden. Torres wordt niet de nieuwe Koke of Gabi, maar wellicht wel de nieuwe David Silva of Juan Mata. En er zijn zat clubs die zulke voetballers maar al te graag in hun ploeg hebben. Of het jonge Torresje dat immens hoge niveau gaat halen is de vraag, hij zou ook een steengoede voetballer bij een Spaanse subtopper kunnen worden, zoals Bruno Soriano dat is bij Villarreal of zoals Iván de la Peña dat ooit was bij Espanyol. Hoe dan ook, de liefhebber zal altijd van deze voetballer kunnen genieten.