STERLING

Naam: Raheem Shaquille Sterling
Positie: linksbuiten, rechtsbuiten, tweede spits
Land: Engeland
Geboren: 08-12-1994
Club in 2013: Liverpool
Club daarna: Manchester City

Sterling in 2013
Toen de 17-jarige Raheem Sterling in 2012 debuteerde voor Liverpool baarde hij vooral opzien gezien het feit dat hij al een dochter had. Die statistiek was snel vergeten toen men zag hoe het joch over het veld flitste. Sterling was supersnel, had geen enkele angst om zijn directe tegenstander op te zoeken en had ook nog eens de magistrale techniek om die tegenstander daadwerkelijk voorbij te spelen. De vleugelspeler was een openbaring en Engeland had weer een nieuwe ‘boy wonder’ gevonden.

Sterling in 2016
Na een mislukt eerste seizoen bij Manchester City, lijkt hij onder Pep Guardiola zijn ware niveau te gaan bereiken. Als hij inderdaad zijn volledige potentieel kan loslaten op de Premier League zal het prijskaartje van 62,5 miljoen al snel niet meer zo loodzwaar om zijn nek hangen. Sterling is in zijn beste doen namelijk één van de allerbeste voetballers van de Engelse competitie en zelfs één van de dreigendste vleugelaanvallers ter wereld. Hij heeft de perfecte combinatie van snelheid, techniek, overzicht en het vermogen goals en assists te produceren.

Sterling in 2019
Eén van de grootste idolen van zijn tijd. Raheem Sterling wordt een voetballer uit de allerhoogste topcategorie, beroemd over heel de wereld, gevreesd door iedere verdediger. In 2019 zal hij bovendien zijn immense talent op zo’n manier aanwenden dat hij héél veel goals en héél veel assists gaat afleveren. Op die manier wordt hij het gezicht van het nieuwe Manchester City en kan hij nog een decennium lang een gezichtsbepalende speler worden voor club en vaderland. En misschien… heel misschien, Engeland zelfs wel naar internationale prijzen leiden.