SCHRIJVERS

Naam: Siebe Schrijvers
Positie: tweede spits, rechtsbuiten, linksbuiten
Land: België
Geboren: 18-07-1996
Club in 2013: KRC Genk
Club daarna: Waasland-Beveren (verhuurd)

Schrijvers in 2013
Siebe Schrijvers was zo’n jongen die het al heel zijn leven gewend was in ieder jeugdelftal met afstand de beste te zijn. De aanvaller, op alle plaatsen inzetbaar voorin, was halverwege zijn tienerjaren al wereldberoemd onder scouts en sloeg clubs als PSV en Manchester City af toen hij in december van 2012 twee minuutjes mee mocht doen in KRC Genks Europa League-wedstrijd tegen FC Basel. Wat maakte Schrijvers nou tot zo’n wonderkind? Vooral dat hij heel allround was, alles wel goed kon. Dat maakte hem tot een levensgevaarlijke schaduwspits.

Schrijvers in 2016
Bij KRC Genk waren speelminuten de afgelopen seizoenen spaarzaam, vandaar dat hij vanaf januari 2016 verhuurd werd aan Waasland-Beveren. Bij zijn debuut daar scoorde hij direct twee absolute wondergoals, waarmee hij liet weten dat er nog steeds rekening met hem gehouden dient te worden. Dit seizoen heeft hij er in 10 duels al 4 in liggen, geen onaardig begin. Maar toch, tussen de echte volwassen mannen lijkt Schrijvers plotseling niet zo heel veel bijzonders meer. Goed, dat zeker, maar niet meer met overmacht de beste.

Schrijvers in 2019
Geen Rode Duivel, geen wereldtopper. Hij bezit heel veel kwaliteiten tot op een zekere hoogte, maar blinkt daarmee toch net niet genoeg uit. Schrijvers valt misschien het beste te vergelijken met Antoine Griezmann, maar dan op een lager niveau. In België zal hij voorbijgestreefd worden door vele andere grote talenten en zal men hem niet meer zien als de grote verlosser. Wat dat betreft zal Schrijvers’ carrière misschien nog het meeste gaan lijken op die van voormalig wonderboy Maxime Lestiënne.