RICARDO PEREIRA

Naam: Ricardo Domingos Barbosa Pereira
Positie: linksback, rechtsback, rechtsbuiten
Land: Portugal
Geboren: 06-10-1993
Club in 2013: Vitória Guimarães
Clubs daarna: FC Porto, OGC Nice (verhuurd)

Ricardo Pereira in 2013
Een vleugelflitser die veel hoofden deed draaien bij Vitória Guimarães. Als Ricardo Pereira de brommer aanzette waren er maar weinig die hem nog tegen konden houden. Bovendien had hij ook een fantastische techniek, was hij zo goed als tweebenig, een heel goede voorzet in huis en pikte hij zeer regelmatig een doelpuntje mee. Een moderne vleugelspeler dus eigenlijk, behorend tot een indrukwekkend talentvolle generatie Portugese voetballers. Maar van zijn lichting leek Pereira toch wel één van de aller talentvolsten.

Ricardo Pereira in 2016
Na zijn transfer naar FC Porto liep Ricardo Pereira’s stormachtige ontwikkeling wat vertraging op, er was bij de topclub te veel klasse aanwezig om door te breken. Totdat Porto op een gegeven moment een rechtsback nodig had, dat werd de vleugelaanvaller en dat ging eigenlijk heel goed. Toch kon hij ook daar geen vaste basisplaats veroveren, dus werd hij voor twee seizoenen verhuurd aan Nice. Ricardo Pereira wordt daar als linksback gebruikt en doet dat meer dan behoorlijk. Hij is sneller en technisch beter dan de meeste vleugelspelers en wordt verdedigend ook steeds beter.

Ricardo Pereira in 2019
De vleugelaanvaller die op links én op rechts uit de voeten kan kennen we al een tijdje, Ricardo Pereira kan wel eens de vleugelverdediger die aan beide kanten kan spelen gaan introduceren. Alleen al op basis hiervan kan hij het ver schoppen, omdat je als club in één keer twee spelers binnenhaalt. Maar ook vanwege zijn kwaliteiten kan Ricardo Pereira een grote speler worden, hij heeft alles wat een aanvallende back tegenwoordig nodig heeft, plus nog wat extra snelheid. Als hij ook nog wat extra uren in de sportschool door gaat brengen, kan Ricardo Pereira een meer dan gewaardeerde speler worden voor zijn land en een mooie club in Europa.