RABIOT

Naam: Adrien Rabiot-Provost
Positie: centrale middenvelder, verdedigende middenvelder
Land: Frankrijk
Geboren: 03-04-1995
Club in 2013: FC Toulouse (verhuurd door Paris Saint-Germain)
Club daarna: Paris Saint-Germain

Rabiot in 2013
Het grootste talent van Paris Saint-Germain. Als 17-jarig ventje debuteerde hij al in het eerste, maar ging vanwege de moordende concurrentie op huurbasis naar FC Toulouse. Ook daar had de jonge middenvelder, die vooral uitblinkt met zijn geweldige passing en inzicht, geen basisplaats, maar wel meer speeltijd. In die speeltijd liet de tiener zien al makkelijk op Ligue 1-niveau mee te kunnen en dat hij zelfs al uit kon blinken als spelverdeler. Als hij fysiek sterker zou worden en ook nog verdedigend zich zou ontwikkelen, zou de bij tijd en wijle geniale Rabiot ongetwijfeld een speler van het juiste PSG-niveau kunnen worden.

Rabiot in 2016
Een groot talent, maar misschien wel actief bij de verkeerde club. Iedereen ziet dat Rabiot, die perfecte passes over enorme afstanden kan versturen, indien nodig een mannetje kan omspelen en altijd iets creatiefs probeert te doen, van grote klasse is. Maar de duurbetaalde middenvelders van PSG zijn nóg beter en nu hebben ze ook nog Grzegorz Krychowiak gehaald. Toch… lijkt Rabiot dit seizoen eindelijk zijn basisplaats veroverd te hebben, tot nu toe speelde hij al acht keer in de basis in de Ligue 1 en deed hij twee CL-potten mee.

Rabiot in 2019
Hoe het ook gaat lopen, de echt grote voetballers komen altijd bovendrijven. En zo’n echt grote voetballer gaat Adrien Rabiot zeker worden. Hij heeft een bepaalde genialiteit die je slechts bij weinig voetballers ziet en die nog altijd zeer waardevol is in de voetbalwereld. Of die genialiteit waardevol genoeg is voor Paris Saint-Germain om nog even wat geduld op te brengen is de vraag, maar voor Rabiot gaat het niet uitmaken. Hij haalt de top wel. Of hij ook goed genoeg wordt voor een basisplaats op het ijzersterke middenveld van Frankrijk, dat is nog wel de vraag.