ÖZTÜRK

Naam: Alpaslan Öztürk
Positie: verdedigende middenvelder, rechtermiddenvelder, rechtsback
Land: Turkije
Geboren: 16-07-1993
Club in 2013: Standard Luik
Clubs daarna: Kasimpasa (verhuurd), Eskisehirspor (verhuurd)

Öztürk in 2013
Toen Germinal Beerschot, of wat er nog van over was, tragisch failliet ging in 2013, kwam één van België’s toptalenten op straat te staan: Alpaslan Öztürk. De controlerende middenvelder van België Onder-21 was groot, sterk, kon een pass versturen, een bal afpakken en hard werken, dus zag Standard Luik wel brood in de gratis jongeling. Er zat ongetwijfeld nog veel groeimarge in Öztürk.

Öztürk in 2016
Hoe hebben we Öztürk wel in deze lijst kunnen zetten maar Emre Can niet? Öztürk is geen steek verder gekomen met zijn loopbaan, het afgelopen 2,5 seizoen werd hij verhuurd aan clubs uit zijn vaderland. Uiteindelijk koos hij er ook voor voor Turkije te gaan voetballen, maar dat vond niemand in België nog echt erg. En niemand in Turkije werd er nou echt heel blij van. Alpaslan Öztürk is niet de nieuwe topper uit België, maar gewoon een middelmatige verdedigende middenvelder, zoals er zoveel zijn. Momenteel zit hij zelfs bij het tweede elftal van Standard.

Öztürk in 2019
Een middelmatige verdedigende middenvelder. De vraag is of hij dat gaat zijn in België, waar zijn vroegere faam volledig weg is, of in Turkije, waar hij misschien nog wel anoniemer is. Hoe dan ook, Öztürk gaat een prima broodvoetballer worden in een kleinere competitie, waar hij misschien nog wel uit kan groeien tot een leiderstype of zelfs een clubicoon als hij lang bij een kleiner clubje blijft. Hij is namelijk helemaal geen slechte voetballer, maar helaas ook niet echt een goeie.