NIANG

Naam: M’Baye Babacar Niang
Positie: rechtsbuiten, spits, linksbuiten
Land: Frankrijk
Geboren: 19-12-1994
Club in 2013: AC Milan
Clubs daarna: HSC Montpellier Béliard (verhuurd), FC Genua (verhuurd)

Niang in 2013
Ineens was hij daar, op 13 december 2012, als invaller die bij zijn debuut direct scoorde en zo AC Milans jongste doelpuntenmaker aller tijden werd: M’Baye Niang. Een piepjonge, beetje slungelachtige Fransman met een brutale twinkeling in zijn ogen en een flitsend kapsel. Niang liet al snel de harten van de Milanezen sneller kloppen met zijn pijlsnelle rushes langs de zijlijn, spectaculaire passeerbewegingen en de drang mooie goals en assists te maken. Vele volgers wisten het zeker: deze aanvaller was de toekomst van Milan en het Franse voetbal.

Niang in 2016
Het Milan waarin M’Baye Niang ooit doorbrak, bestaat niet meer. Tegenwoordig is de Fransman één van de weinige lichtpuntjes. De man die zowel als rechtsbuiten als als spits goed inzetbaar is, bezit nog steeds zijn snelheid en geweldige techniek, maar is inmiddels ook zo sterk geworden dat hij amper van de bal te zetten is. Een levensgevaarlijke combinatie, waarmee Niang geworden is wat Mario Balotelli nooit kon worden. Zijn goede spel de afgelopen seizoenen heeft van hem een zeer gewilde aanvaller gemaakt, ondanks zijn iets achterblijvende rendement (wat in een team als het huidige Milan niet eens zo’n schande is).

Niang in 2019
Alsof ze in Frankrijk al niet ruim in de aanvallende supertalenten zaten, zal de eigenlijk al een beetje vergeten Niang de komende jaren uitgroeien tot een wereldster. Zodra hij de juiste topclub gevonden heeft zal zijn doelpunten- en assistsproductie ontploffen en zal hij met zijn haast onstuitbare dribbels ongetwijfeld een publiekslieveling worden. Bij het Franse elftal zal hij wegens de zware concurrentie wellicht geen basisklant worden, maar door zijn unieke koppeling van snelheid, techniek en kracht zou hij weleens een zeer gevaarlijke joker kunnen worden voor Les Bleus.