MARCOS LOPES

Naam: Marcos Paulo Mesquita Lopes
Positie: aanvallende middenvelder, linksbuiten, rechtsbuiten
Land: Portugal
Geboren: 28-12-1995
Club in 2013: Manchester City
Clubs daarna: LOSC Lille (verhuurd), AS Monaco, LOSC Lille (verhuurd)

Marcos Lopes in 2013
Toen nog bekend als Marcos Lopes, een wonderkind in de jeugdopleiding van Manchester City. Toen hij zestien was haalden de Engelsen hem weg uit de jeugd van Benfica. Al snel werd Lopes vergeleken met David Silva en die vergelijking is zo gek nog niet. De Portugees met Braziliaanse roots heeft een fantastische balbeheersing, een geniaal spelinzicht en kan ook levensgevaarlijk uithalen van afstand. Het was dan ook passend dat Lopes in januari 2013 zijn debuut maakte in het eerste als invaller voor Silva. Hij scoorde binnen een paar minuten, waarmee hij als net 17-jarige de jongste doelpuntenmaker van Manchester City ooit werd.

Marcos Lopes in 2016
Inmiddels bekend als Rony Lopes, een wonderkind in de Franse Ligue 1. Na een succesvolle verhuurperiode bij LOSC Lille kocht AS Monaco de spelmaker vorige zomer voor 12 miljoen, om hem vanaf de winter tot volgend jaar zomer weer aan Lille te verhuren. Uit de nog altijd piepjonge Lopes beginnen zich langzaam de contouren af te tekenen van de speler die hij zal worden: de linkspoot brengt een creativiteit en brille naar de Ligue 1 en koppelt dat ook al aan een aardig rendement. Als aanvallende middenvelder is hij het gevaarlijkst, omdat hij dan ook voor het doel op kan duiken en zijn levensgevaarlijke steekpasses in alle richtingen kan versturen.

Marcos Lopes in 2019
Een absolute topspeler, bij zijn club en bij Portugal. AS Monaco is de ideale club voor hem de komende jaren, waar grote talenten een serieuze kans krijgen. En Lopes is een immens talent. Als aanvallende middenvelder of op één van beide vleugels gaat hij met zijn techniek, inventiviteit en visie een spelbepalende speler worden voor een grote club in Europa. Bij Portugal kan hij één van de dragende spelers van een nieuwe generatie worden en meedoen voor de prijzen met hopelijk oogstrelender voetbal dan het Portugal van tegenwoordig.