LAZARO

Naam: Valentino Lando Lazaro
Positie: rechtsbuiten, linksbuiten, tweede spits
Land: Oostenrijk
Geboren: 24-03-1996
Club in 2013: Red Bull Salzburg
Club daarna:

Lazaro in 2013
Het met een flamboyant Neymar-achtig kapsel getooide kroonprinsje van het energiedrankjes-megamarketinginstrument uit Salzburg. Een razendsnelle vleugelspeler die zijn tegenstanders graag vernederde op alle mogelijke manieren en dat vanwege zijn in overvloed aanwezige klasse ook kon. Als zestienjarige mocht hij al debuteren bij Red Bull Salzburg, als jongste speler ooit in de Oostenrijkse Bundesliga, en vergelijkingen met David Alaba werden al snel gemaakt. Lazaro zou echter nooit genoegen nemen met een rol als linksback, daarvoor scoorde en dribbelde hij simpelweg te graag.

Lazaro in 2016
Nog steeds een goudhaantje, al werkt dat, samen met langdurige blessures, hem tegenwoordig vooral tegen. Het afgelopen seizoen kwam hij tot slechts 22 officiële wedstrijden. Lazaro heeft zich de afgelopen seizoenen niet zo spectaculair ontwikkeld als verwacht, waardoor hij niet eens voor zijn land aanwezig was op het EK. De aanvaller met Angolese roots lijkt voorlopig vooral op een wervelende buitenspeler, maar is in werkelijkheid nog niet in staat tot echt grote daden. Hij heeft het geluk dat RB Leipzig nu gepromoveerd is naar de Bundesliga, en Red Bull haar echte sterspelers uit Salzburg die kant op verscheept.

Lazaro in 2019
Als Valentino Lazaro de komende seizoenen blessurevrij kan blijven, een vaste basisplaats verovert en zijn rendement verhoogt, kan hij een mooie loopbaan tegemoet gaan. Of hij de absolute top gaat halen is echter zeer de vraag, want of hij inderdaad blessurevrij blijft en zijn rendement kan verhogen is onzeker. De wonderboy is namelijk flegmatiek, wat hem zo’n mooie voetballer maakt, maar wat ook zijn grootste zwakte is. Wat dat betreft is hij een soort Cristiano Ronaldo in de tijd vóór die echt als een machine ging trainen, of anders gezegd: Nani. Of het snel de buidel trekkende Red Bull genoeg geduld met hem heeft moeten we afwachten.