LAXALT

Naam: Diego Sebastián Laxalt Suárez
Positie: linksbuiten, linker middenvelder, centrale middenvelder
Land: Uruguay
Geboren: 07-02-1993
Club in 2013: Defensor
Clubs daarna: Internazionale, FC Bologna (verhuurd), FC Empoli (verhuurd), FC Genua

Laxalt in 2013
In 2012 bij de Uruguayaanse grootmacht Defensor doorgebroken linkspoot die al snel zo veel indruk maakte dat Internazionale hem in januari 2013 contracteerde. Wie het jonkie zag voetballen zag direct een uniek soort speler. Laxalt bezat een immens loopvermogen, was ondanks zijn geringe lengte sterk in de duels en trok nooit zijn voet terug. Bovendien was hij technisch vaardig, snel en voetbalde hij in balbezit op instinct, constant proberend gevaar te stichten. Het creatieve bijtertje kon de gehele linkerkant bestrijken en zelfs als centrale middenvelder uit de voeten.

Laxalt in 2016
Met Luis Suárez wordt Laxalt niet meer vergeleken, maar het talent blijft iets speciaals houden. Bij Internazionale was hij nooit echt nodig, hij heeft uiteindelijk geen enkele wedstrijd voor ze gespeeld, maar na enkele leuke verhuurperiodes heeft Genoa hem deze zomer gekocht. Laxalt, die zichzelf graag vergelijkt met de Uruguayaanse legende Álvaro Recoba, is een excentriekeling. Zijn kapsel is dat van Rodrigo Palacios in het kwadraat, zijn speelstijl is onorthodox. Van dat soort figuren houdt men wel in Italië.

Laxalt in 2019
Zeker geen Suárez of Recoba, maar zeker wel een basisklant voor een prima club in Italië. De ietwat vreemde Laxalt zou zomaar eens een laatbloeier kunnen worden, die pas als hij de dertig nadert opeens een heel goede speler wordt op zowel club- als internationaal niveau. De Uruguayaan is onvoorspelbaar, veelzijdig, een keiharde werker en heeft ook nog eens een zekere flair, kwaliteiten waar veel ploegen op het eerste gezicht niet echt iets mee lijken te kunnen. Als de puzzelstukjes in elkaar vallen, zou Diego Laxalt weleens een bijzondere loopbaan tegemoet kunnen gaan.