KOLASINAC

Naam: Sead Kolasinac
Positie: linksback, verdedigende middenvelder
Land: Bosnië en Herzegovina
Geboren: 20-06-1993
Club in 2013: Schalke 04
Club daarna:

Kolasinac in 2013
De in Karlsruhe geboren Bosniër Sead Kolasinac was als tiener al zeer gewild. Na periodes in de jeugd van Karlsruhe SC, 1899 Hoffenheim en VfB Stuttgart, haalde Schalke 04 het fysiek sterke loopwonder in 2011 naar haar befaamde jeugdacademie. Al snel klopte de linksback aan de deur van het eerste elftal. Hoe jong hij ook was, hij combineerde de kwaliteiten van een ouderwetse spijkerharde verdediger met die van de moderne, in aanvallend opzicht gevaarlijke vleugelspeler. Een zeer gewilde combinatie in het hedendaagse voetbal, die Kolasinac ongetwijfeld tot een begeerde voetballer zou maken.

Kolasinac in 2016
Begeerd is Kolasinac zeker. Met het verstrijken van de jaren weet de inmiddels 18-voudig Bosnisch international steeds beter de balans te vinden tussen aanvallen en verdedigen. Hoe ervarener hij wordt, hoe optimaler Kolasinac zijn ruwe talent in kan zetten. De linksback werd uitdrukkelijk gevolgd door Manchester City, maar nu is hij bij Schalke tweede keus achter de van Chelsea gehuurde Baba Rahman. Maar wellicht kan hij zich met zijn veelzijdigheid weer in de basis spelen, want ook als verdedigende middenvelder heeft hij inmiddels verdienstelijke wedstrijden gespeeld.

Kolasinac in 2019
Een vaste waarde als linksback bij één van de grotere clubs in Europa. Verwacht van Kolasinac niet dat hij het absolute topniveau van bijvoorbeeld David Alaba gaat bereiken, maar eerder dat hij een mooie loopbaan als meer dan degelijke back zal opbouwen, zoals Maxwell. Bovendien kan hij één van de leiders worden in het nationale elftal van Bosnië. Kolasinac’ combinatie van aanvallende en verdedigende talenten maken hem geschikt voor de Europese top, hoe ervarener hij wordt, hoe groter zijn reputatie zal groeien.