JÁDSON

Naam: Jádson Alves dos Santos
Positie: verdedigende middenvelder, centrale middenvelder
Land: Brazilië
Geboren: 30-08-1993
Club in 2013: Udinese
Clubs daarna: Atlético Paranaense (verhuurd), Santa Cruz (verhuurd)

Jádson in 2013
Het volgende grote talent binnengehengeld door de topscouts van Udinese. In Italië zou de talentvolle Jádson, die als tiener indruk maakte naast Clarence Seedorf op het middenveld van Botafogo, uit gaan groeien tot een felbegeerde speler, waar het handelshuis uit Udine grof geld aan zou verdienen. De Braziliaan leek een echte box-to-box middenvelder, een allrounder met een fijne Braziliaanse balbehandeling en goede passing. De 2,5 miljoen euro die Udinese voor hem betaalde leek een koopje.

Jádson in 2016
Die 2,5 miljoen lijkt Udinese inmiddels nooit meer terug te gaan verdienen. In de afgelopen drie jaar is hij tot slechts één optreden voor de Italiaanse middenmoter gekomen, zijn meeste dagen slijtend in het jeugdelftal van de club. Zelfs daar maakte hij weinig indruk. Atlético Paranaense huurde Jádson het afgelopen seizoen, maar ook bij die bescheiden Braziliaanse club speelde hij amper. De scouts van Udinese lijken het voor de verandering eens totaal verkeerd gezien het hebben.

Jádson in 2019
Ver van de spotlights van de Serie A, misschien nog niet eens actief in de Braziliaanse Série A. Komend halfjaar wordt Jádson verhuurd aan de Braziliaanse degradatiekandidaat Santa Cruz, waar oude krijgers als Grafite en Léo Moura de sterspelers zijn. Wellicht kunnen zij het kwakkelende talent weer op de been helpen, maar het lijkt erop dat een ploegje als Santa Cruz precies is waar hij thuishoort. Udinese zal blij zijn als het nog een paar honderdduizend euro voor Jádson op kan strijken.