ITURBE

Naam: Juan Manuel Iturbe Arévalos
Positie: rechtsbuiten, linksbuiten, tweede spits
Land: Paraguay
Geboren: 04-06-1993
Club in 2013: River Plate (verhuurd door FC Porto)
Clubs daarna: FC Porto, Hellas Verona, AS Roma, FC Bournemouth (verhuurd)

Iturbe in 2013
‘De nieuwe Lionel Messi’. De in Buenos Aires geboren Iturbe debuteerde in 2009 als 16-jarige al in een oefenduel voor Paraguay, maar kon nog steeds voor Argentinië kiezen. FC Porto was er in 2011 snel bij en haalde de dribbelaar binnen, hopend dat hij de volgende wereldtopper zou zijn die voor veel geld doorverkocht kon worden. In de jaren erna lukte het hem echter niet zich in het eerste te spelen. Daarom werd hij verhuurd aan River Plate, waar het helemaal niet zo verkeerd ging, maar de vergelijking met Lionel Messi niet meer gemaakt werd. Zou Iturbe de absolute top nog halen?

Iturbe in 2016
FC Porto verkocht Juan Iturbe in 2014 aan het Italiaanse Hellas Verona, waar hij weergaloos was. Zijn virtuoze dribbels deden af en toe inderdaad een beetje denken aan die van Messi. AS Roma bood hem een herkansing in de Europese subtop en had daar liefst 25 miljoen voor over, maar eenmaal in het shirt van de Romeinen leek de inmiddels Paraguayaans international vooral een draver met oogkleppen op. De Engelse laagvlieger Bournemouth huurde hem het afgelopen halfjaar en verwachtte veel van de aanvaller, maar hij kwam slechts 55 minuten in actie. Terug bij Roma worstelt hij dit seizoen om aan speelminuten te komen.

Iturbe in 2019
Er blijven ongetwijfeld clubs bereid het voormalig wonderkind een kans te geven, maar het begint er toch sterk op te lijken dat Juan Iturbe gewoon niet zo goed is als iedereen ooit dacht. Ja, hij kan fantastisch dribbelen, maar verder heeft hij gewoon te weinig kwaliteiten in huis om een echt grote speler te worden. Als het allemaal een beetje meezit kan hij nog wel in de middenmoot van een grote competitie meekomen en een prima voetballer worden voor zijn land, maar veel meer lijkt er niet in te zetten voor deze ‘nieuwe Messi’.