HOFFMANN

Naam: Andre Hoffmann
Positie: verdedigende middenvelder, centrale verdediger
Land: Duitsland
Geboren: 28-02-1993
Club in 2013: Hannover 96
Club daarna:

Hoffmann in 2013
Het opvallendste talent in Mirko Slomka’s stuntploeg. Namens het bescheiden MSV Duisburg uit de Tweede Bundesliga was Andre Hoffmann steevast aanwezig in de Duitse jeugdploegen, wat de interesse van Hannover 96 wekte. Ook een niveautje hoger kon hij direct goed mee en maakte hij al heel wat speelminuten. Hoffmanns fysieke kracht, werklust en opofferingsgezindheid voor zijn ploeggenoten vielen op, aan de bal kon hij echter nog wel wat verbeteren. In de jonge ploeg van Hannover leek dat wel goed te komen, het ruwe talent zou Hoffmann ver brengen.

Hoffmann in 2016
Niet ver gekomen. Of het komt door de zware kruisbandblessure die hij in de zomer van 2014 opliep is niet helemaal duidelijk, maar Andre Hoffmann kwam dit seizoen heel spaarzaam in actie voor Hannover, dat onderaan de Bundesliga bungelde. In de categorie talentvolle Duitse verdedigende middenvelders is hij genadeloos voorbijgestreefd door Julian Weigl, Johannes Geis, Emre Can, Joshua Kimmich en vele anderen.

Hoffmann in 2019
Andre Hoffmann mag al heel tevreden met zichzelf zijn als hij carrière kan maken in de Bundesliga, op dit moment lonkt de Tweede Bundesliga namelijk een stuk sterker. Hij zal daarom waarschijnlijk plaats nemen in de anonimiteit en daar nooit meer uit weg komen, niemand zal ooit nog aan de naam Andre Hoffmann denken. Een tragisch lot voor een speler die hard werkt en in de jeugd goed meekon, maar die te talentvol ingeschat werd door velen, waaronder Buitenkant Voet, in haar oneindige wijsheid.