GABRIEL BARBOSA

Naam: Gabriel Barbosa Almeida
Positie: spits, tweede spits, linksbuiten, rechtsbuiten
Land: Brazilië
Geboren: 30-08-1996
Club in 2013: FC Santos
Club daarna: Internazionale

Gabriel Barbosa in 2013
De meest gehypte Braziliaanse wonderboy sinds dat andere fenomeen van Santos, Neymar. In september van 2012 baarde hij al opzien door op 16-jarige leeftijd een contract te tekenen met een transferclausule van liefst 50 miljoen euro. Hij had zijn debuut in het eerste toen nog niet eens gemaakt, al liet dat niet lang op zich wachten. ‘Gabigol’, in tegenstelling tot Neymar van origine een pure spits, begon direct met doelpunten maken en vanwege zijn vinnige dribbels, gedrongen postuur en sluwe loopacties waren de vergelijkingen met Sergio Agüero en Luis Suárez onvermijdelijk.

Gabriel Barbosa in 2016
Nog altijd erg jong, maar de contouren van de speler die Gabriel uiteindelijk gaat worden zijn zichtbaar. Hij wisselt optredens in de spits af met wedstrijden als vleugelspeler, wat hij vanwege zijn techniek en snelheid ook prima kan, maar is vooral een goede doelpuntenmaker. De hype is wat gaan liggen, ondanks zijn overstap naar de Italiaanse grootmacht Inter, maar dat zal hem alleen maar goed doen. Aan zijn van nature al uitgebreide wapenarsenaal heeft Gabriel ook nog een indrukwekkende werklust en een volwassen houding toegevoegd, waardoor de weg naar de top volledig open ligt.

Gabriel Barbosa in 2019
Ook in 2019 zal Gabriel nog te jong zijn om het plafond van zijn mogelijkheden te bereiken, maar hij zal dan al behoren tot de beste aanvallers van de aardbol. Bovendien heeft Gabriel de potentie te worden wat Neymar niet is: de volgende fenomenale Braziliaanse samba-spits, waar zijn land al sinds het pensioen van Ronaldo en het mislukken van Adriano op wacht. Samen zullen de jeugdproducten van Santos hun land naar nieuwe gloriedagen moeten gaan leiden.