FISCHER

Naam: Viktor Gorridsen Fischer
Positie: linksbuiten, rechtsbuiten, tweede spits
Land: Denemarken
Geboren: 09-06-1994
Club in 2013: Ajax
Club daarna: FC Middlesbrough

Fischer in 2013
Misschien wel het grootste talent van heel Scandinavië. Het scoren van 20 goals in 30 optredens voor Denemarken Onder-17 was reden genoeg voor Ajax om hem in 2011 weg te plukken uit de jeugd van FC Midtjylland, bij Ajax ging hij na zijn debuut in oktober van 2012 vrolijk verder met uitblinken. De rechtspoot verkoos de linkervleugel als zijn uitvalsbasis, van waaruit hij met heerlijke dribbels en zijn goede traptechniek constant gevaar stichtte. Viktor Fischer, inmiddels ook al gedebuteerd in de Deense nationale ploeg, had talent in overvloed en Ajax zou al snel te klein blijken voor een belofte met zijn potentieel.

Fischer in 2016
Hij miste bijna het hele seizoen 2014-2015 vanwege een zware hamstringblessure, toen Fischer terugkeerde bij het eerste verwachtte men veel moois. Maar de Deen leek het afgelopen seizoen ongeïnspireerd en onmachtig, er ging weinig dreiging van hem uit en ook de spelvreugde leek te zijn verdwenen. Of het een gevolg is van zijn blessure is niet duidelijk, maar er moet iets veranderen wil Fischer zijn belofte nog waar gaan maken. Ajax was dolblij dat het nog 5 miljoen voor hem kon vangen, bij Middlesbrough beginnen ze zich al een beetje af te vragen of hij dat wel waard was.

Fischer in 2019
Het komende seizoen wordt het jaar van de waarheid voor Viktor Fischer. Als hij zijn topvorm weer kan hervinden kan hij de Premier League zeker aan en zullen de scouts zijn naam weer in hun boekjes noteren. Áls hij zijn topvorm weer kan hervinden. Als hij zijn spel van het afgelopen seizoen doortrekt zal Fischers loopbaan niet veel gaan verschillen van die van Lasse Schöne, een heel aardige speler op Eredivisieniveau. Dat zou eeuwig zonde zijn en een verspilling van het gigantische talent waar het ooit zo spectaculaire ventje uit Aarhus mee gezegend is.