FERREIRA CARRASCO

Naam: Yannick Ferreira Carrasco
Positie: linksbuiten, rechtsbuiten, tweede spits
Land: België
Geboren: 04-09-1993
Club in 2013: AS Monaco
Club daarna: Atlético Madrid

Ferreira Carrasco in 2013
Het zoveelste Belgische toptalent. Al in 2010 pikte AS Monaco hem op bij Racing Genk, waar hij en een zekere Kevin de Bruyne vele scouts achter zich aan hadden. Twee jaar later groeide Ferreira Carrasco, toen nog in de Ligue 2, uit tot een belangrijke offensieve kracht bij Monaco. De wat slungelig ogende Belg met Spaans en Portugees bloed was zodra hij de bal in de voeten kreeg aangespeeld een sierlijke vleugelspeler die op zijn gelukkigst was als hij zijn tegenstanders volledig uit kon dollen. Zijn prima spelinzicht, goede traptechniek en constante drang naar voren maakten het plaatje compleet: Ferreira Carrasco kon weleens een hele grote worden.

Ferreira Carrasco in 2016
Het favoriete aanvalsmaatje van Antoine Griezmann bij Atlético Madrid. Toen Arda Turan vorige zomer naar FC Barcelona vertrok, zag de jonge Belg zijn kans schoon. Hij is een ander type voetballer, maar wel een zeer bruikbare in Diego Simeone’s manier van spelen. Omdat hij groot en sterk is, maar toch ook ongelooflijk balvaardig, is hij de perfecte man om de bal vast te houden en een counteraanval op te zetten. Maar zo’n tegenstoot kan hij ook net zo makkelijk zelf afmaken, hoewel zijn doelpuntenproductie nog wat achterblijft. Ferreira Carrasco is inmiddels meer dan een dribbelkoning.

Ferreira Carrasco in 2019
Moeilijk te zeggen. Hoewel hij ontzettend talentvol is en een heel belangrijke speler in één van de beste teams op aarde, lijkt hij toch wat beperkt als het aankomt op het scoren en voorbereiden van doelpunten. De complete aanvaller die Griezmann nu is, lijkt Ferreira Carrasco om die reden niet te kunnen worden. Aan de andere kant leek de kans dat hij nog veel speeltijd zou krijgen na de komst van Jackson Martinez ook niet groot, maar Ferreira Carrasco bewees dat de twijfelaars ongelijk hadden. Een mooie loopbaan zit er voor deze jongen, vooral vanwege zijn bruikbaarheid op alle posities voorin, in ieder geval zeker in.