DIER

Naam: Eric Jeremy Edgar Dier
Positie: verdedigende middenvelder, centrale verdediger
Land: Engeland
Geboren: 15-01-1994
Club in 2013: Sporting Lissabon
Club daarna: Tottenham Hotspur

Dier in 2013
Een Engels toptalent spelend in Portugal. Zijn ouders verhuisden naar Portugal omdat Diers moeder een baan aangeboden kreeg in de voorbereiding op het EK 2004 aldaar, en bleven tot 2010 in Lissabon wonen. Dier kon daarna mee terug naar Engeland, waar Arsenal, Tottenham en Manchester United hem wilden, maar bleef achter om de jeugdelftallen van Sporting Lissabon te doorlopen. De centrale verdediger bleek zeer talentvol en brak in 2012 door in het eerste, waar hij snel een belangrijke kracht werd. Het zoveelste toptalent van Sporting, maar dit keer geen Portugees.

Dier in 2016
In de zomer van 2014 wist Tottenham de jongeling alsnog binnen te halen. De transfersom van 5 miljoen blijkt nu een koopje, want Eric Dier is in razend tempo uitgegroeid tot één van de beste jonge spelers van de Premier League. Mauricio Pochettino herkende de voetballende kwaliteiten van de centrumverdediger, en schoof hem door naar het middenveld. Daar blijft Dier maar uitblinken, waardoor hij één van de belangrijkste redenen achter het huidige succes van The Spurs is. Ook in het Engelse elftal is het een kwestie van tijd voor hij een dragende kracht is.

Dier in 2019
Omdat hij al zo volwassen voetbalt, is het moeilijk voor te stellen hoe Dier nog verder kan groeien op zijn huidige positie. Waarschijnlijk worden met de jaren zijn fysieke kracht en spelinzicht alleen nog maar groter, waardoor hij zich misschien wel zal kunnen ontwikkelen tot een controlerende middenvelder van het kaliber Sergio Busquets. Een onzichtbare man, die geen gekke dingen doet, maar wel altijd daar is als het nodig is en zonder dat meeste mensen het door hebben in aanvallend opzicht aan de touwtjes trekt.