CRISTANTE

Naam: Bryan Cristante
Positie: centrale middenvelder, controlerende middenvelder, aanvallende middenvelder
Land: Italië
Geboren: 03-03-1995
Club in 2013: AC Milan
Clubs daarna: SL Benfica, US Palermo (verhuurd), Delfino Pescara (verhuurd)

Cristante in 2013
Zijn vader is een Canadees, maar als je bent geboren in een plaatsje met de prachtige naam San Vito al Tagliamento en opgroeide in een nabijgelegen dorp met een net zo mooie naam, San Giovanni di Casarsa, ben je met recht een Italiaan. In 2011 werd hij de op de twee na jongste debutant in de Champions League ooit, en de jongste ooit van het roemruchte AC Milan. Cristante was 16 jaar oud en leek bestemd voor de absolute top, als creatieve middenvelder met toch ook aardig wat body, en een ragfijne trap- en passtechniek. Er werden voorzichtige parallellen met Andrea Pirlo getrokken.

Cristante in 2016
De toekomst van de nog steeds jonge middenvelder is inmiddels een stuk onzekerder. Ondanks de kwaliteitsarme selectie van Milan kon Cristante maar niet doorbreken, dus legde Benfica in de zomer van 2014 liefst 6 miljoen euro voor hem neer. Als het wonderkind ergens de stap naar de top zou kunnen zetten, dan bij de Portugezen. Tot nu toe heeft hij echter nog slechts twintig potjes meegedaan en werd hij in januari verhuurd aan Palermo, dat een koopoptie van 6 miljoen bedong. De Siciliërs hadden dat na een paar maanden Cristante niet voor hem over, dus nu vertoont hij zijn kunsten bij het kleine Delfino Pescara.

Cristante in 2019

Hij zou niet de eerste Italiaanse laatbloeier zijn. Maar als Cristante het bij Benfica én Palermo, beide uitstekende springplanken voor toptalenten, niet redt, is dat een slecht teken voor deze eens zo veelbelovende middenvelder. Het valt echt niet te voorspellen welke kant het op kan gaan met Cristante, simpelweg omdat hij nog maar zo weinig minuten heeft kunnen maken op het hoogste niveau. Wellicht heeft hij de juiste coach nodig, die hem op de juiste plek zet, om plotseling uit te kunnen blinken en alsnog heel ver te komen.