COULIBALY

Naam: Souleymane Coulibaly
Positie: spits, rechtsbuiten, linksbuiten
Land: Ivoorkust
Geboren: 26-12-1994
Club in 2013: Tottenham Hotspur
Clubs daarna: Grosseto (verhuur), FC Bari, Pistoiese (verhuur), Peterborough United, Newport County (verhuur), Kilmarnock FC

Coulibaly in 2013
Zó absurd talentvol, zó levensgevaarlijk, zó ijzersterk in de duels, zó technisch begaafd, zó snel, zó leep. De nieuwe Didier Drogba, of misschien zelfs George Weah. Nadat hij Italiaanse jeugddivisies geterroriseerd had in de academie van Siena betaalde Tottenham 1,75 miljoen voor de 16-jarige spits. Vervolgens scoorde hij 10 goals in slechts 7 duels voor Ivoorkust Onder-17 en dachten de Spurs een regelrechte sensatie in huis te hebben. Souleymane Coulibaly, een naam om te onthouden.

Coulibaly in 2016
Souleymane Coulibaly, een vergeten naam. Hij is nog zo jong dat zijn carrière nog maar amper is begonnen, maar het avontuur is nu eigenlijk al wel voorbij. In de jeugdcategorieën was hij fantastisch, hij leek zijn ‘leeftijdgenoten’ altijd een paar jaar voor te zijn, maar uiteindelijk haalde de realiteit hem toch in. Zelfs Peterborough in de League One, dat hem vorig jaar zomer gratis ophaalde bij FC Bari, liet hem afgelopen zomer ook maar gratis vertrekken, naar het Schotse Kilmarnock. Het supertalent kan er ‘plotseling’ helemaal niks meer van.

Coulibaly in 2019
De betovering van zijn valse paspoort is verbroken, niemand weet hoe oud Souleymane Coulibaly werkelijk is. Wellicht is hij in 2019 al met voetbalpensioen. Zo niet, dan gaat hij Afrikaanse ‘megatalenten’ als Sadick Adams of Peter Ofori-Quaye achterna, die na hun korte gloriemomentje in de belangstelling van alle Europese scouts anoniem door Afrika gingen zwerven. Want ja, zo slecht is ie nu. Een tweede leven in de Eredivisie, zoals Bartholomew Ogbeche lukte, is voor Coulibaly zelfs te hoog gegrepen.