CENTURIÓN

Naam: Adrián Ricardo Centurión
Positie: linksbuiten, rechtsbuiten, linkermiddenvelder
Land: Argentinië
Geboren: 19-01-1993
Club in 2013: Racing Club de Avellanada
Clubs tot aan 2016: FC Genua (verhuurd), FC São Paulo, Boca Juniors (verhuurd)
Clubs daarna: FC São Paulo, FC Genua, Racing Club de Avellanada

Centurión in 2013
Een veelbelovend Argentijns talent, dat bij Racing Club al op jonge leeftijd belangrijk werd. Op zijn vijftiende kwam hij pas in de jeugdopleiding terecht, maar vier jaar later was hij al basisspeler in het eerste. Met zijn snelheid en kwikzilverachtige passeerbewegingen deed hij velen denken aan een jonge Ángel di María en FC Barcelona stuurde zelfs haar scouts naar Avellanada om Centurión aan het werk te zien. In januari van 2013 had Anzhi Makhachkala hem bijna binnen, maar gelukkig (voor Centurión) eiste Racing Club meer geld dan zelfs Anzhi wilde betalen.

Centurión in 2016
In 2014 hielp Centurión met zijn flair en soms wel heel overdreven vertoningen van technische suprematie terwijl hij zijn tegenstanders vernederde (moet je niet te vaak doen in Argentinië), Racing Club aan de titel. Vervolgens huurde het Italiaanse FC Genua hem een seizoen, maar daar kwam hij slechts tot 12 optredens. Na een halfjaar terug bij Racing Club kocht het Braziliaanse São Paulo hem. Daar kunnen ze zijn voorliefde voor het uitdollen van verdedigers wel waarderen, maar zijn rendement maakt niet al te veel indruk. Daarom is hij momenteel verhuurd aan Boca Juniors, waar hij hoopt zichzelf te herpakken.

Centurión in 2019 (voorspelling in 2016)
Geen Ángel di María, maar Centurión zou zomaar eens de nieuwe José Sosa of Ricardo Álvarez kunnen worden: het ene seizoen spelend in de Europese (sub)top, om daarna weer te vertrekken naar één of ander obscuur Zuid-Amerikaans clubje. En het ene jaar in het Argentijnse elftal, het andere jaar weer de vergetelheid in. Hij lijkt niet de wil te hebben zich volledig weg te cijferen en zijn rendement te verbeteren om het écht ver te schoppen, maar heeft wel dusdanig veel talent dat hij nooit om een werkgever verlegen zal zitten.

Centurión in 2019 (in werkelijkheid)
Zijn jaar bij Boca Juniors was inderdaad niet onverdienstelijk, waarna FC Genua hem vier jaar na de eerste keer, opnieuw binnenhaalde. Dit keer niet als huurling, maar voor 5 miljoen als nieuwe topaankoop. Na vijf potjes in een halfjaar werd Centurión alweer verkocht, aan zijn eerste liefde Racing Club. Na een ijzersterk begin aan zijn tweede leven in Avellanada, is de vleugelspeler nu opeens geen schim meer van het spectaculaire talent dat ooit de Argentijnse competitie in vuur en vlam zette. Een wisselvallige opvolger voor Sosa en Álvarez, zo blijkt.