CALHANOGLU

Naam: Hakan Çalhanoğlu
Positie: centrale middenvelder, aanvallende middenvelder
Land: Turkije
Geboren: 08-02-1994
Club in 2013: Hamburger SV
Club daarna: Bayer Leverkusen

Calhanoglu in 2013
Eén van dé supertalenten van het Duitse voetbal. Een pareltje van Hamburger SV, dat niet bijster veel pareltjes meer in huis had. Calhanoglu was een talent met een zeldzaam spelinzicht, een heerlijke balbehandeling en vooral een traptechniek om van te dromen. Zijn vrije trappen waren levensgevaarlijk, zijn passing nagenoeg perfect en zijn afstandsschoten werden zelfs Manuel Neuer soms te veel. Na Mesut Özil kon Turkije niet ook dit wonderkind, geboren in Mannheim, verliezen aan Duitsland.

Calhanoglu in 2016
Een vaste waarde in het Turkse nationale elftal, waar hij hard op weg is een wereldtopper te worden. Hij was zó goed bij Hamburger SV, en HSV was zo slecht, dat hij daar niet meer kon blijven en in 2014 voor bijna vijftien miljoen naar Bayer Leverkusen trok. Daar is hij nu één van de allerbeste middenvelders van de Bundesliga en misschien wel de beste vrije trappen-specialist van deze aardbol. Zelfs Ugur Yildirim is er niets bij. Op het EK viel hij tegen, dus hij is nog niet van absolute wereldklasse, maar bij Leverkusen zit hij voorlopig precies op de goede plek.

Calhangolu in 2019
Een absolute superster. Met zijn techniek, passing, traptechniek, werklust en gezonde brutaliteit kan hij bij elke topclub moeiteloos mee op het middenveld. Bij Turkije is hij één van de grote leiders en de natuurlijke opvolger van Turan als aanvoerder en sterspeler. Maar bovenal zal Hakan Calhanoglu in 2019 de meest gevreesde vrije trappennemer van de Europese velden zijn, die sidderingen door muurtjes en keepers laat trekken als hij de bal klaar legt om weer eens de kruising in te krullen.