BRUMA

Naam: Armindo Tué Na Bangna (Bruma)
Positie: linksbuiten, rechtsbuiten, tweede spits
Land: Portugal
Geboren: 24-10-1994
Club in 2013: Sporting Lissabon
Clubs tot aan 2016: Galatasaray, Gaziantepspor (verhuurd), Real Sociedad (verhuurd)
Clubs daarna: Galatasaray, RasenBallsport Leipzig

Bruma in 2013
Volgens sommigen het grootste talent van Portugal. De in Guinee-Bissau geboren Bruma leek de zoveelste gigantisch talentvolle vleugelspeler uit de jeugdacademie die ook al Luís Figo en Cristiano Ronaldo heeft voortgebracht. Als 18-jarige liet hij in het eerste van Sporting Lissabon met zijn razendsnelle dribbels al heerlijke dingen zien en nadat hij op zijn zestiende bij Portugal Onder-19 was gehaald was hij in 2013 al doorgeschoven naar Onder-20, waar hij ook de grote ster was.

Bruma in 2016
Dat Bruma niet de nieuwe Figo of Ronaldo is is nu wel duidelijk, hij moet serieus oppassen om niet de nieuwe Nani, Ricardo Quaresma of, nog veel erger, Yannick Djaló te worden. Op de laatste dag van de zomerse transfermarkt van 2013 kwam Galatasaray plotseling met 10 miljoen euro voor Bruma en Sporting kon dat geld wel goed gebruiken. Bij de Turken is zijn ontwikkeling gestagneerd. Zijn dribbel, snelheid en dreiging zijn er nog steeds, maar zijn rendement is oh zo laag. Tot dit seizoen! In 7 duels heeft hij nu al 3 goals en 3 assists geproduceerd.

Bruma in 2019 (voorspelling in 2019)
Het is dus nog niet te laat voor Bruma. Galatasaray zit in een sportieve dip, dus misschien is dit seizoen het moment voor de Portugees om eindelijk een vaste waarde te worden in Istanbul. De enige manier om dat te bewerkstelligen is eindelijk een doelpunten- en assistproductie op gang te krijgen, wat nu dus lijkt te gebeuren. Dit seizoen zal blijken of hij echt de nieuwe Portugese ster is, of misschien toch echt een Yannick Djaló: leuke beweginkjes, leuke kapseltjes en leuke schoentjes, maar verder vooral een parodie op een goede vleugelaanvaller.

Bruma in 2019 (in werkelijkheid)
In 2016/2017 brak Bruma inderdaad eindelijk definitief door en wist hij zijn snelheid en passeerbewegingen om te zetten in klinkende cijfers. De firma Red Bull had vervolgens een flink bedrag over voor de Portugees en bij het filiaal in Leipzig is Bruma tegenwoordig een soort joker. Als invaller kan de vleugelflitser voor een extra dimensie aan het spel zorgen, maar helaas voor Leipzig is zijn productiviteit na dat ene goede seizoen in Turkije weer grotendeels ingestort. Geen Djaló maar ook zeker geen Ronaldo, eerder een soort Quaresma.