BOËTIUS

Naam: Jean-Paul Boëtius
Positie: linksbuiten
Land: Nederland
Geboren: 22-03-1994
Club in 2013: Feyenoord
Club tot aan 2016: FC Basel
Clubs daarna: KRC Genk (verhuur), Feyenoord, 1. FSV Mainz 05

Boëtius in 2013
Scorend bij zijn debuut, in De Kuip tegen Ajax, maakte Boëtius een donderende entree in de Eredivisie. In de maanden daarna liet hij zich zien als een talent met een unieke mix van kwaliteiten: een sierlijke dribbel, een splijtende steekpass, dreiging voor de goal en de bereidheid actief mee te verdedigen. Bovendien leek de jonge Jean-Paul vooral een hele lieve, verstandige jongen die niet snel naast zijn schoenen zou gaan lopen. Ja, op deze manier kon Boëtius het weleens heel erg ver gaan schoppen.

Boëtius in 2016
Schijn bedriegt blijkbaar. Na een geweldig debuutseizoen verspeelde Boëtius met een nonchalante houding en weinig rendement zijn basisplaats in Rotterdam. Zijn grote talent was slechts heel af en toe nog zichtbaar. Gelukkig voor Feyenoord nog wel zo vaak dat FC Basel bereid was een leuke transfersom voor hem neer te leggen, maar Boëtius heeft Zwitserland nog weinig moois kunnen tonen. Basel is een club die talenten veel kansen geeft om zich te bewijzen, maar blijkbaar heeft Boëtius die kansen nog niet kunnen verdienen.

Boëtius in 2019 (voorspelling in 2016)
Als hij mentaal sterker kan worden en harder gaat werken is het nog niet te laat voor Jean-Paul Boëtius. In potentie is hij gewoon een goede voetballer, die het ver kan schoppen in Europa. De absolute top lijkt er echter niet in te zitten voor de linksbuiten, ook een vast plekje in de Oranjeselectie veroveren gaat nog een hele kluif worden. Als Boëtius echter niet snel het lek boven kan krijgen, dan lonkt de obscuriteit waarin Diego Biseswar en Elvis Manu zich nu bevinden.

Boëtius in 2019 (in werkelijkheid)
Na een niet al te succesvol seizoen bij KRC Genk, werd Boëtius door zijn oude club Feyenoord op een schild binnengedragen als man die een nieuw titelsucces zou helpen realiseren. Het eindigde in opnieuw een ruziënd vertrek, na een idiote rode kaart tegen De Graafschap. Mainz was de volgende bestemming en nu speelt Boëtius voor het eerst in zijn carrière in een Europese topcompetitie. Gek genoeg doet hij dat niet eens zo verkeerd, hij speelt de meeste wedstrijden en is vooral met zijn assists van waarde voor de Duitse middenmoter. Toch niet de nieuwe Biseswar?