BERARDI

Naam: Domenico Berardi
Positie: rechtsbuiten, linksbuiten, tweede spits
Land: Italië
Geboren: 01-08-1994
Club in 2013: US Sassuolo
Clubs daarna: Juventus, US Sassuolo

Berardi in 2013
Toen het kleine US Sassuolo in 2013 promotie naar de Serie A afdwong, deed één naam de ronde in Italië: Domenico Berardi. Veel spectaculairdere talenten zijn er niet, de linksbenige rechtsbuiten maakte indruk met zijn snelheid, dribbelkunsten en soms weergaloze goals. Maar wat men in Italië en ver daarbuiten vooral zo fascineerde was die ondeugende Italiaanse kop van hem. Het was Berardi’s excentrieke karakter dat hem zo’n intrigerend talent maakte. Juventus kocht voor 4,5 miljoen een deel van zijn transferrechten.

Berardi in 2016
Nog steeds bij Sassuolo. Voor 10 miljoen mocht het bescheiden maar goed presterende clubje de rechten terugkopen van De Oude Dame, waarvoor Berardi uiteindelijk nooit gespeeld heeft. Juve zag het voorlopig meer zitten in zijn teamgenoot Simone Zaza, misschien ook juist omdat Berardi een tonnetje buskruit is. Echter wel een krankzinnig getalenteerd tonnetje buskruit. Hij is sterk, snel, goed voor de goal, werkt als een paard en is voor geen enkele verdediger bang. De afgelopen seizoenen stond hij in de hoogste regionen van de doelpunten- én assisttabellen van de Serie A, al was hij vorig seizoen minder productief.

Berardi in 2019
Niet meer bij Sassuolo, dat moge duidelijk zijn. Juventus kan Berardi voor 18 miljoen euro terugkopen en schijnt dat ook te willen doen. De jonge Italiaan zal in het begin een perfecte joker zijn voor de Bianconeri, een totaal onvoorspelbare, levensgevaarlijke aanvaller. Het zal echter niet lang duren voor hij een echte wereldster wordt en zijn immense potentieel gaat omzetten in een angstwekkende lading doelpunten en assists. Domenico Berardi gaat bovendien doen wat Mario Balotelli nooit kon, de temperamentvolle maar toch onbetwiste aanvalsleider van Italië worden.