Column: Weg met Messi!

Stan heeft inmiddels zo’n Cruijffiaanse status bereikt, dat nu hij even geen tijd heeft om een column te schrijven, hij één van zijn ghostwriters kan vragen. Vandaag houdt Ruben een pleidooi om Lionel Messi nooit meer toe te laten op een voetbalveld.

Tsja, Lionel Messi. Volgens de verhalen is hij geboren in het Argentijnse Rosario. Gewoon met een vader en een moeder, net als iedereen. Maar de theorie dat hij ooit is geland met zijn ruimteschip in het Zuid-Amerikaanse stadje wordt steeds aannemelijker. No way dat iemand met zo krankzinnig veel voetbalkwaliteiten een mens is zoals jij en ik.

Sinds Lionel Messi op de grasvelden rondloopt met dat onschuldige jongensgezicht van hem, is de voetbalwereld veranderd. FC Barcelona is naar hoogtes gestegen die niet meer te beschrijven zijn. In de absolute topdagen onder trainer Pep Guardiola mokten sommige mensen al dat de Catalanen zó goed speelden dat het niet leuk meer was om naar te kijken. Gelukkig kwamen er drie zandkorrels in de machine na het vertrek van Guardiola.

Maar inmiddels zijn Messi en co terug. Beter, sterker en gevaarlijker dan ooit. Het grootste verschil: de Argentijn heeft tegenwoordig twee partners in crime die even hongerig als sociaal zijn. Het driekoppige monster scoorde dit seizoen al voor meer dan honderd goals. Ze zitten qua productie op het niveau van gehele teams als Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund.

Mede dankzij zijn twee ‘mede-Avengers’ kon Messi gewoon doorgaan met waar hij al jaren mee bezig is: records verbreken. Geen enkele highscore is veilig. Normaal gesproken zijn records in handen van meerdere mensen. Maar Messi wil ze allemaal. Echt allemaal. Alle records die vanuit Barcelona te breken zijn, worden gebroken. Liever nog: verpulverd.

Messi is die ene ‘vriend’ die je nooit meer vraagt om te komen Playstationen, omdat hij jouw highscores verpletterd heeft. Messi is die ene ‘vriend’ die zijn opdracht bij een potje Risk allang heeft uitgevoerd, maar nog even Kamtjatska wil veroveren, omdat hij dan pas écht klaar is. Messi is die ene ‘vriend’ die bij een spelletje Monopoly nog even station Oost van je overneemt, nadat hij je al diep in de schulden heeft gebracht.

Dus, om het voetbal nog enigszins leuk te houden: Weg met Messi, voordat het echt te laat is!