Toernooizomer 2019

In oneven jaren zul je in eerste instantie denken: ‘Jammer, geen voetbal in de zomermaanden.’ Maar dan heb je het toch mis. Zeker sinds de Afrika Cup opgeschoven is in de kalender. In de maanden juni en juli kunnen we namelijk genieten van maar liefst vier toernooien!

Allereerst geven Onze Leeuwinnen acte de présence op het WK (vrouwen), de landen uit de Noord- en Midden-Amerikaanse contreien strijden om de Gold Cup (mannen), de Latijns-Amerikaanse ploegen binden de strijd met elkaar aan om de Copa America (mannen) en tot slot is er dus de eerdergenoemde Afrika Cup (mannen), waar recordkampioen en gastheer Egypte het eerste Afrikaanse zomertoernooi mag houden.

We begrijpen het als het je nu een beetje duizelt. En misschien raak je in lichte paniek. Want wanneer zijn al die wedstrijden dan? Zijn er wedstrijden tegelijk? Hoe veel nachtrust moet ik opofferen voor de toernooien aan de andere kant van Atlantische Oceaan? Geen paniek, wij zijn zo aardig geweest om de wedstrijden van allevier de toernooien in een kalender te zetten, zodat je een goed overzicht hebt van wanneer je welke wedstrijden kan kijken. Je hoeft niet bang te zijn voor ontwenningsverschijnselen, je voetbalverslaving wordt zeker gevoed!

Let op: Zodra er wedstrijden in de knock-out-fase van één van de toernooien bekend zijn, wordt de kalender bijgewerkt.