Over Ons

Buitenkant Voet

Zoek je naar voetbalnieuws? Zoek dan verder. Er zijn al genoeg Voetbalzones en VoetbalPrimeurs. Zoals er ook genoeg ‘harde werkers’, ‘stofzuigers’ en ‘controlerende middenvelders’ op het voetbalveld rondlopen. Deze websites zijn prima bronnen van nieuws, maar daar houdt het dan ook bij op. Nuttig, degelijk.

Buitenkant Voet is geen controlerende middenvelder. Buitenkant Voet is als de linksbuitens, de spelmakers, de Iniesta’s, de Berbatovs, de Garrincha’s en de Van Bastens. Buitenkant Voet zorgt voor dat speciale, dat geniale, dat je in één op de honderd voetballers terugvindt. Een bizar lekkere steekpass, een onmogelijke omhaal, een onbegrijpelijke slalom door een verdediging, daar is Buitenkant Voet voor.

Als ode aan de voetballers die The Beautiful Game zo beautiful maken, is er nu ook een site die zich niet aan regels houdt, die geen tactiek heeft, die niet meeverdedigt. Buitenkant Voet gaat puur voor die ene mooie aanname, dat toeschouwers-stil-krijgende lobje over de keeper. Het publiek vermaken, dat is het allerbelangrijkste.

Deze website is ontworpen door Teon Beijl en gebouwd door Jochem Rommens.


Onze auteurs

Enzio Bakker

Voetbal is zijn eeuwige inspiratie, ergernis, vermaak, ontroering en mateloze fascinatie. Net als schrijven. Uit een combinatie van die twee is Buitenkant Voet ontstaan. Droomt van de steekpass van Pirlo, de baard van Meireles, de dug-out van Bielsa en ooit een keer – één keertje maar! – een balletje trappen met Berbatov. 

Ruben van Vliet

Al snel nadat Enzio zijn blog Buitenkant Voet begon, ging Ruben er ook voor schrijven. Hij is dus een routinier, al zou hij zichzelf nooit zo noemen. Waar anderen de polonaise lopen, probeert hij te relativeren. En waar anderen zaken negeren, komt hij in actie. Nieuwsgierig en eigenwijs zijn twee termen die hem passen als een jas.

Joost de Kleuver

Na werk voor soccernews.nl en de Universiteit van Amsterdam schrijft Joost nu zijn stukken voor het Algemeen Dagblad en Buitenkant Voet. Hij heeft een voorliefde voor het kleine, onbenullige, het romantische. Kan in vervoering raken van een materiaalman of een groepje op straat voetballende kinderen. En dat dan weer prachtig in woorden vangen.

Stan van den Steenhoven

De ene dag zegt hij zijn verjaardag af voor FC Utrecht – Ajax en de andere dag mist hij El Clásico omdat hij de afwas staat te doen. Zijn blijvende twijfel over het nut en de waarde van voetbal houdt hem scherp. Maar, vindt hij, voetbal schrijft lekkerder dan de beste vulpen. Zodoende werd de maandagcolumn zijn wekelijkse uitlaatklep.


Cas Broxterman

Met een voorliefde voor het Olympique Lyon van Juninho Pernambucano en schrijven met de buitenkant van zijn voet is Cas perfect op zijn plaats bij ons. Opgegroeid in het nietige Stroet maar ook geregeld in Frankrijk te vinden, waardoor in zijn stukken de perfecte mix van nuchtere relativering en elegante flair doorklinken. 

Yavne van der Raaf

Daar waar de zijlijn eindigt, daar nog een paar honderd meter achter, daar vertoeft Yavne met een stukje papier en een verrekijker, trachtend wat te snappen van een balspelletje. Resultaat verschilt per dag, maar ach, ze doet haar best.

Kevin van Leer

Dekt de tafel in een 4-3-3 opstelling, past de buitenspelval toe op z’n katten en gaat met twee gestrekte benen vooruit naar de wc. Voetbal: het heeft hem in z’n greep en we denken niet dat het hem ooit nog los zal laten. Schrijven is voor hem de manier om structuur aan te brengen in zijn eindeloze voetbalspinsels.

Johan Visser

Een liefhebber van het spelletje. Kijkt voetbal en vindt schoonheid. Als het laatste fluitsignaal heeft geklonken, de shirtjes zijn gewisseld, de kinderen hun pleintje hebben verlaten omdat ze moeten eten, de kantine vol is en het stadion leeg dan mijmert Johan graag nog ever verder op papier.


Niels Kalkman

Instagram-dichter, voetballeek, baardmeneer en huisdierenfanaat. Schrijft over voetbal alsof hij een reisverslag maakt van een tripje naar een ver, vreemd land met verrassende charmes maar ook schrijnende tekortkomingen. Doet dat nu helaas vooral voor De Telegraaf maar blijft voor ons regelmatig zijn geniale Kalkmankementje tikken op zijn ouderwetse typmachine.