De 100 grootste talenten van 2017 – waar staan ze over drie jaar?

Na vier jaar hebben we er weer één: de lijst met 100 grootste talenten van dit moment. Op die van 2013 stonden totale mislukkingen als Yaya Sanogo en Zakaria Labyad maar ook een paar voltreffers, hoe brengen we het er deze keer van af? Over drie jaar weten we het, maar neem vast een kijkje.

Lijsten met talenten, ze zijn overal. Ieder gerespecteerd voetbalmedium maakt ze, maar helaas kijken die later nooit wat er van hun voorspellingen terecht is gekomen. Om daar verandering in te brengen lanceerden wij vier jaar geleden onze ‘100 grootste talenten van 2013‘, vorig jaar keken we terug op hoe het met alle honderd spelers ging. Mannen als Richmond Boakye, Zakaria Labyad, Jherson Vergara (?) en vooral Yaya Sanogo hadden wij totaal verkeerd ingeschat.

Het is het lot van iedereen die de glazen bol hanteert: de toekomst valt nou eenmaal niet te voorspellen. Het is heel moeilijk in te schatten hoe talentvol een jonge voetballer is en zelfs als dat je goed lukt, is de weg naar de top lang en vol gevaren. Het maken van dit soort lijsten is dan ook eigenlijk een nutteloze onderneming, het is uiteindelijk toch nattevingerwerk. Maar het is zó leuk om te doen.

Bovendien hadden we in 2013 ook echt wel wat toen onbekende talentjes goed ingeschat. Wat te denken van Youri Tielemans (de enige van toen die ook dit jaar er weer op staat), Paulo Dybala, Yannick Carrasco of Moussa Dembélé? Bijna niemand kende ze toen nog, maar het zijn nu heel goede spelers.

Omdat het zo leuk is én omdat we denken dat we er dit jaar weer heel wat goed kunnen voorspellen, proberen we het gewoon nog een keer. Hier dus de volgens ons grootste talenten van de voetbalwereld, geboren op of na 01-01-1997 (klik hier voor de grootste talenten uit 1996), met van iedere speler een korte omschrijving. Over drie jaar gaan we kijken hoe we het gedaan hebben.

De 100 grootste talenten van 2017 – van jong naar oud
De 100 grootste talenten van 2017 – per land
De 100 grootste talenten van 2017 – per positie

 

ABRAHAM
ALEÑÁ
ARDAIZ
ARP
ASCACÍBAR
AUGUSTIN
BAILEY
BALIC
BARCO
BASTONI
BENKOVIC
BENTANCUR
BERGE
BERGWIJN
BIELIK
BICHAKHCHYAN
BURKE
CHIESA
CHIDOZIE
CHONG
COMAN
CORIC
DANI OLMO
DAVIES
DEMBÉLÉ
DÍAZ
DIAWARA
DIMATA
DIOUSSÉ
DOAN
DOLBERG
DONNARUMMA
DRAGOWSKI
EBOUE KOUASSI
ELMAS
EMBOLO
EREMENKO
FARIÑEZ
FOSU-MENSAH
GABRIEL JESUS
GERSON
HAGI
HAVERTZ
HENRICHS
HERNÁNDEZ
ISAK
JOSÉ GOMES
KADIOGLU
KEAN
KLUIVERT
KOWNACKI
LAFONT
LAIMER
LAÍNEZ
LEE
LOCATELLI
LÓPEZ
MALCOM
MANDRAGORA
MARTÍN
MBAPPÉ
MERÉ
MLAKAR
MONTES
MOR
ØDEGAARD
ONYEKURU
OXFORD
OYARZABAL
PASSLACK
PEDRO PEREIRA
PELLEGRI
PEÑARANDA
PULISIC
RASHFORD
RENATO SANCHES
RETSOS
RIVEROS
ROMERO
RONALDO VIEIRA
RÚBEN NEVES
SARR, ISMAÏLA
SARR, MALANG
SESSEGNON
SCHIAPPACASSE
SOBHI
SVILAR
THIAGO MAIA
THILL
TIELEMANS
TIERNEY
TOUSART
ÜNAL
ÜNDER
UPAMECANO
VALLEJO
VALVERDE
VINÍCIUS JÚNIOR
VLAHOVIC
VLASIC