VERGARA

Naam: Jherson Vergara Amú
Positie: centrale verdediger
Land: Colombia
Geboren: 26-05-1994
Club in 2013: Universitario Popayán (verhuurd door Quindío)
Clubs daarna: Quindío, AC Milan, FC Parma (verhuurd), AS Avellino (verhuurd), AS Livorno (verhuurd), Arsenal Tula (verhuurd)

Vergara in 2013
Een grote, sterke, intimiderende centrale verdediger uit het land van grote, sterke, intimiderende centrale verdedigers: Colombia. Geen wonder dat AC Milan zich al snel van de diensten van Vergara verzekerde, die in zijn vaderland op huurbasis bij Universitario Popayán grote indruk maakte en ook in het jeugdelftal van Colombia liet zien een potentiële topverdediger te zijn. Die twee miljoen zou Jherson Vergara meer dan waard worden dacht men bij Milan, waar het gat achtergelaten door Thiago Silva nog steeds immens was.

Vergara in 2016
Niet de opvolger van Thiago Silva, bij lange na niet. Jherson Vergara is het levende bewijs dat fysieke pluspunten alleen niet genoeg zijn om een topverdediger te worden. De slimmigheid, het spelinzicht en het samenwerken met zijn medespelers zit er bij Vergara niet genoeg in. De afgelopen seizoenen speelde hij geen seconde in het eerste, Milan verhuurde hem telkens. Hoewel hij bij Avellino en Livorno zo goed als basisspeler was, stak hij niet ver boven het Serie B-niveau uit. Inmiddels mag Vergara worstelen met Russische spitsen op bevroren velden, het magische San Siro zal heel ver weg lijken.

Vergara in 2019
Geen stap dichter bij San Siro. Uiteindelijk zal er een clubje zijn dat nog wel wat geld wil betalen voor de verdediger, maar dat zal geen grote club zijn. Vergara blijft een indrukwekkende verschijning die lengte en agressiviteit toevoegt aan een defensieve linie, maar niet veel meer dan dat. Het Colombiaanse elftal zal hij ook nooit halen, de bij Ajax spelende Davinson Sánchez is nu al beter dan hij.