GNABRY

Naam: Serge David Gnabry
Positie: aanvallende middenvelder, rechter middenvelder, linker middenvelder
Land: Duitsland
Geboren: 14-07-1995
Club in 2013: Arsenal
Club daarna: West Bromwich Albion (verhuurd), Werder Bremen

Gnabry in 2013
Toen Serge Gnabry in oktober 2012 plots mocht meedoen in het eerste van Arsenal was hij de jongste debutant ooit voor de club, na Jack Wilshere en Cesc Fàbregas. De Duitser met een Ivoriaanse vader beloofde net zo’n topper te worden als die twee. Op jonge leeftijd al fysiek sterk, balvaardig, in het bezit van een goed spelinzicht en een stevige tackle, leek Gnabry al een veel ervarener speler dan hij was. Vanwege een verleden als honderd meter-sprinter was hij ook nog eens razendsnel, waardoor hij ook op de vleugels uit de voeten kon. Serge Gnabry leek een complete middenvelder te gaan worden.

Gnabry in 2016
Na nog heel wat indrukwekkende optredens in het shirt van Arsenal raakte Gnabry in 2014 zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij bijna een heel jaar langs de kant stond. Toen hij weer fit was verhuurde Arsène Wenger zijn protégé aan West Bromwich Albion, maar daar bleek dat de blessure zijn ontwikkeling serieus vertraagd had. In januari keerde Gnabry, na slechts één keer in actie te komen, daarom maar terug naar Arsenal. Ook daar kwam hij niet aan spelen toe, maar op de Olympische Spelen was Gnabry plotseling een revelatie in het Duitse elftal. Werder Bremen legde 5 miljoen neer en hij is direct goed op dreef.

Gnabry in 2019
Een Duits international en weer in beeld bij de topclubs van Europa. Arsenal zal enorm balen dat het Gnabry niet nog één kansje gegeven heeft, want de vleugelspeler is een waanzinnig talent. De puzzelstukjes gaan bij Werder Bremen mooi in elkaar vallen en die club zal al snel te klein voor hem zijn. De absolute top, dat is nog altijd zeker haalbaar. Hij heeft alle kwaliteiten, hij voetbalt zo stijlvol als maar kan en zijn blessureperikelen hebben hem mentaal gehard. Serge Gnabry komt eraan!