Stoomcursus voetbaltermen in Europese talen

Als je een land wil aanmoedigen, is het toch een beetje gek om dat in het Nederlands te doen (tenzij je België supportert). Maar voor de andere 23 landen moet je toch even je talenknobbel erbij pakken. Nu zijn wij de beroerdste niet, dus helpen wij je op weg in de alle ‘hoofdtalen’ van de deelnemers van het EK.

Van elk land hebben we gekeken naar de meest gesproken taal. Zo wordt in Engeland, Wales, Ierland en Noord-Ierland Engels gesproken en in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk vooral Duits. Op die manier kom je op negentien verschillende talen bij vierentwintig deelnemers. Nu kan je bij elke wedstrijd in de gewenste taal dingen naar je tv roepen.

Schermafbeelding 2016-06-09 om 22.10.29

Schermafbeelding 2016-06-09 om 22.11.29

Veel kijkplezier!