Het EK van Buitenkant Voet

Nog 24 nachtjes slapen voor het allereerste EK voetbal met 24 deelnemers van start gaat. En natuurlijk gaan wij op onze eigen manier mee in de gekte. Dit jaar hebben we geen EK-special, maar wel een aantal andere leuke ideeën, waar we nu alvast een paar van gaan verklappen.Aanstaande vrijdag beginnen we aan de warming-up met onze eigen EK-voorselectie. De deelnemende landen komen namelijk niet meteen met een 23-koppige selectie, maar voegen er eerst nog één of meer spelers aan toe. Een Idols-element, waarin de kijker thuis kan stemmen op wie er moet afvallen, ontbreekt er nog aan.

Wij nemen alle voorselecties door en kiezen de spelers die interessant zijn. Helden die een Buitenkant Voet-keurmerk krijgen. Uit hoeveel spelers onze voorselectie bestaat, weten we zelf nog niet. Maar de definitieve selectie, die we op woensdag 8 juni bekend zullen maken, zal bestaan uit 23 spelers.

Vrijdag 3 juni, de week voor de start van het toernooi, gaan we een paar tandjes bij zetten. Dan beginnen we met een aantal lichtpuntjes voor de mensen die deze zomer graag Nederland hadden willen aanmoedigen. Want er zijn wel degelijk tinten oranje te vinden op het EK. Geen vijftig, maar toch zeker een aantal.

De dagen erna hopen we echt los te gaan, zodat je helemaal in de juiste stemming bent als de wedstrijd Frankrijk – Roemenië van start gaat. Behalve onze definitieve selectie, die we zoals gezegd dus op woensdag 8 juni bekend maken, zullen we bijna elke dag wel met een mooie productie komen. Zoals je van ons gewend bent, wisselen we inhoudelijke stukken af met ‘knipoog-content’.

Wij zijn in ieder geval al aardig in de EK-stemming. Nu jullie nog!