Nostalgieweek: Mijmerende Mossou

Niet alleen wij, als Buitenkant Voet-redactie, zijn besmet met het nostalgie-virus. Ook AD-columnist Sjoerd Mossou heeft er last van. Niet alleen mijmert hij graag over de oude helden van de velden, ook bij Studio Voetbal dacht hij zondag terug aan vroeger tijden.

Mossou is druk bezig met het veroveren van de voetbaljournalistieke wereld. De journalist begon ooit onder de vleugels van voormalig chef Chris van Nijnatten bij AD Sportwereld, maar lijkt nu bij de sportredactie van het Algemeen Dagblad een eigen protégé te hebben in de persoon van Pim Bijl.

Maar AD Sportwereld is niet genoeg voor Mossou. Indachtig zijn idolen Pelé en Diego Maradona besloot hij samen met wat andere grote namen het voetbalblad Santos op te zetten. De redactie is van Eredivisie-niveau, dat moet gezegd. Met het sterrenteam, bestaande uit onder anderen Wilfried de Jong, Menno Pot en Jan Mulder, wil hij onbekende mooie verhalen vertellen. Een heerlijk gerecht met nostalgisch sausje.

Dankzij zijn werk bij AD Sportwereld (en nu dus ook het startende Santos) mag Mossou af en toe aanschuiven bij Studio Voetbal. Lekker ouwehoeren over kledingstukken van spelers of over beslissingen van de scheids. En soms over het voetbal zelf. Normaal gaat dat wel lekker zo, in die mancave. Maar nu was er plotseling een vrouw bij. Niemand aan tafel wist eigenlijk hoe ze binnengekomen was, toch lieten ze haar zitten.

Ze bleek ook nog eens zinnige dingen te zeggen. Mossou schrok zichtbaar. Dat uurtje bij de NOS is voor hem wat de training van FC Twente is voor Hakim Ziyech. Zonder al te veel zijn best te doen blinkt hij al uit. Maar ineens was er concurrentie. Van een vrouw. Een vrouw! Mary Kok-Willemsen, hoofd Vrouwenvoetbal bij FC Twente, bracht niet alleen een zeer goede bijdrage aan de discussies, maar bracht ook een Ajax-doelpunt uit 1995 terug in herinnering. Hoera voor nostalgie!

Je zag dat Mossou zich bedreigd voelde, hij verlangde naar vroeger tijden, toen hij nog de Ziyech van Studio Voetbal was. Volgende keer gewoon weer Youri Mulder.