Ode aan Lewandowski, deel 5: Maurice

8 minuten en 57 seconden. 5 goals. In die tijd. Knap van een net ingevallen spits. Maar een kritische noot mag niet ontbreken. Het leek namelijk wel alsof de spelers van Wolfsburg bang waren voor de Poolse aanvalsleider. Alsof ze een stroomschok te verwerken kregen wanneer ze Lewandowski zouden aanraken. Vier keer achter elkaar kon hij vrij inschieten, bij zijn derde doelpunt mocht hij daar zelfs drie keer over doen. Dan is het makkelijk om alles wat je aanraakt in goud te laten veranderen. De verdedigers van Wolfsburg lieten het maar gebeuren, keken vooral toe en hoorden vervolgens gelaten een orkaan van geluid aan in de Allianz Arena. Ze werden bestolen waar ze bij stonden, maar weigerden actie te ondernemen. Waar is de noodrem gebleven?Met de vijfde treffer liet Lewandowski overigens nog even zijn klasse zien. Wereldgoal.