Tommie Beugelsdijk, voorbeeld voor voetballers

Tommie Beugelsdijk is terug waar hij hoort: Den Haag. Afgelopen weekend stond hij weer voor het eerst de pers te woord in zijn groen-gele tricot. Martijn La Grouw heeft hem gemist, want Beugelsdijk is een voorbeeld van een clubmens en cultvoetballer. Maar vooral voorbeeld van hoe je een gesprek met de pers spannend houdt.

“Je ziet eruit als een tomaat!”
“Ja, ik heb het erg warm inderdaad ja. Maar het ligt ook een beetje aan het weer.”
“Rooie…”
“Haha, rustaaahhg!”

Een gierende Gijp, Derksen met een twinkeling in z’n ogen en Genee die het uiteraard nog een keer laat instarten. Het filmpje waarop Tommie Beugelsdijk van ADO Den Haag op vrij onschuldige wijze een journalist van Omroep West bedreigt, gaat viral. Het staat op Dumpert, op iedere voetbalwebsite en elke vriendenclub met een WhatsApp-groep heeft de beelden onherroepelijk voorbij zien komen. Ik ook. Wel verfrissend trouwens, je kunt ook teveel porno voor je kiezen krijgen.

Het filmpje heeft in recordtempo een cultstatus verworven, evenals de hoofdrolspeler zelf. Tommie Beugelsdijk. Ras-Hagenees, lekker zichzelf, uitstervend ras. Hij heeft net een helftje tegen FC Utrecht in de benen zitten en is als een kind zo blij dat ie weer bij ADO speelt. Ja, hij wilde het buitenland weleens meemaken, kijken of hij daar ook zou kunnen aarden. Dappere poging, edoch mislukt. Hij speelde in FSV Frankfurt, maar reed vaker naar Den Haag dan naar het Duitse trainingscomplex. Heimwee. Frankfurt is dan ook geen mooie stad achter de duinen.

Tommie blijft natuurlijk nu tot in de eeuwigheid bij ADO ballen. Tijdens zijn actieve loopbaan als noeste verdediger annex stormram,  daarna wordt ie jeugdtrainer, steward, keukenhulp en chauffeur van de spelersbus. Vervolgens zit ie jarenlang bij elke uitwedstrijd op de tribune tussen de supporters. En in 2031, wanneer het eerste van Den Haag dun in de verdedigend ingestelde spelers zit, zal Tommie nog één keer zijn kicksen uit het vet halen om zijn oude liefde uit de brand te helpen. Daarna onthult hij zijn eigen standbeeld. Ik kijk nu al uit naar het interview na afloop.

Tuurlijk; tijdens de Poolse Landdag voor Persvoorlichters zullen de beelden na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht worden opgevoerd als een voorbeeld van hoe het allemaal niet moet. De perschef van ADO moet zich verantwoorden voor zijn uitglijder en ten overstaan van zijn vakbroeders en zusters beterschap beloven. Op een stoel staan in het midden van een kring; twee vingers in de lucht en zweren dat hij Tommie voortaan in het gareel houdt.  Daarna twee keer het verenigingslogo kussen en dan door naar het volgende agendapunt.

ADO staat voor Alles Door Oefening. Prima, zolang het maar niet geldt voor mediatraining voor Tom Beugelsdijk.

Of maak hém persvoorlichter. Lachuhhh!