Carlos Tevez keert terug bij jeugdliefde Boca Juniors

Carlos Tevez lijkt terug te keren naar zijn vaderland Argentinie. Volgens het Italiaanse Sky Sports heeft Tevez een mondeling akkoord bereikt met de Argentijnse topper. Tevez maakte er nooit een geheim van zijn carriere af te willen sluiten bij Boca Juniors, de club waar hij zijn carriere begon.

Die droom lijkt nu werkelijkheid te worden. De zaakwaarnemer van Tevez heeft bij de directie van Juventus laten weten dat hij na de Copa América, die momenteel in Chili gespeeld wordt, terugkeert naar Boca.

In Europa blijft er rondom Tevez toch altijd een zweem van mislukking hangen. Zowel bij City als bij United en Juventus is hij nooit echt superspits número 1 geworden. Bij United stond hij altijd in de schaduw van Rooney en Ronaldo. Bij City had Tevez het ook niet altijd even makkelijk in het koopgeweld van de club. Toen City in 2012 de Premier League won, was het die andere Argentijn, Sergio Agüero, die in de verlenging de beslisssende maakte. Tevez werd een kwartier voor tijd gewisseld. Bij Juventus is Tevez misschien een van de grotere namen, eigenlijk wil hij al een tijdje weer terug naar Zuid-Amerika. In 2011 was het al bijna zover, ware het niet dat Machester City een miljoenenbod van Corinthians van de hand deed.

De clubliefde voor Boca Juniors is groot. Op jonge leeftijd zei hij al nee tegen concurrent Argentinos Juniors, omdat hij in ‘La Boca’ wilde spelen. Nee zeggen heeft hem in die tijd wel vaker gered. Het is ongelooflijk dat iemand uit de wijk waarin Tevez is opgegroeid nee heeft gezegd tegen de verleidingen van drugs en criminaliteit. Op jonge leeftijd koos hij niet voor het snelle geld van de lokale mafia, maar ging hij consequent naar trainingen. Ook nu weer gaat nee zeggen hem veel opbrengen. Hij kan voor vele miljoenen naar Liverpool. Ook Atlético Madrid, PSG en andere topclubs werden genoemd voor een mogelijke overgang van Tevez. Maar nee, zelfbewust kiest hij voor zijn geboortestad. Hulde!

Boca-directeur Daniel Angelici is vooralsnog behoedzaam over de terugkeer van Tevez. “We moeten Juventus respecteren. Hij heeft nog een contract voor een jaar bij die club. Maar wat ik kan zeggen is dat Carlitos óf bij Juve blijft, óf terugkeert naar Boca Juniors.” Diep in zijn hart is Angelici natuurlijk enorm verheugd over de terugkomst van het kind van de stad. Gisteren vloog hij zelfs naar Chili om Tevez voorafgaand aan de wedstrijd Argentinië – Uruguay onder vier ogen te kunnen spreken. Zeer respectvol tegenover Juventus.

In Buenos Aires, thuishaven van Boca Juniors, maakt dat niemand uit. Boca is de club waar ‘El Apache’ (genoemd naar de wijk waarin Tevez geboren werd) zijn jeugd doorbracht. Vanaf zijn 13e droeg hij het geel-blauwe shirt van club en in 2001 kreeg hij er zijn eerste profcontract. Hij is er nog erg geliefd. Op fake-twitteraccounts van Tevez werd al in 2012 gemeld dat hij zou terugkeren naar Boca. “Ik ben moe van Europa, ik kom terug naar Boca.”

Volgens Associated Press heeft Juventus, Tevez’ huidige club, hem tot aanstaande zaterdag gegeven om uitsluitsel te geven over zijn toekomst. “Als hij besluit bij ons te blijven zijn we zeer content, als hij wil gaan heb ik daar respect voor en bedanken we hem voor alles wat hij voor ons gedaan heeft”, aldus Giuseppe Marotta, CEO bij Juventus.

Bij de Italiaans kampioen is Tevez nog niet afgeschreven. Afgelopen seizoen maakte hij 18 doelpunten in 26 duels. Ook gaf hij nog acte de présence in de afgelopen Champions League-finale. Niet direct reden om te vertrekken zou je zeggen. Maar met nog een contract voor een jaar op zak, zou Juve hem zomaar kunnen laten gaan. Een paar talenten uit de Argentijnse hoofdstad erbij en klaar.

Volgens Mediaset vangt Juventus ongeveer €5 miljoen voor de Argentijns international.

Foto bovenaan: flickr.com.