Magische Momenten: Het smsje van z’n vriendin

In de rubriek ‘ Magische Momenten’ neemt Joost de Kleuver lezers mee naar de fijnste momenten van een stadionbezoek. Want het zijn de kleine dingetjes waar het om gaat: de momenten waar je later nog eens aan terug denkt met de gedachte: man, wat was dat magisch…

Het mooie aan voetbalwedstrijden vind ik de spanning eromheen. Het treinritje naar het stadion, de wandeling naar het stadion en het voordringen in de wachtrij. Ik vind het momenten waarop er verder eigenlijk niks toe doet: studie? Lekker belangrijk. De vette hap die je wegwerkt in plaats van een gezonde maaltijd, boeiend!

Daarom vind ik ook dat stadiongangers alles uit moeten zetten tijdens het voetbal. Telefoon lekker op stil en weg zijn de mails, apps en push-berichten over het laatste nieuws. Het scheelt in de databundel en dus de rekening aan het einde van de maand. Gewoon, genieten van voetbal. En de sfeer.

Vorige week was ik bij Ajax-Barcelona en ik heb me er flink op zitten verheugen. Lekker genieten van het voetballen. Want dat is het voordeel van een stadion ten opzichte van thuis kijken: je hebt geen last van mensen die geen verstand van voetbal hebben, want iedereen is liefhebber en alleen maar met de wedstrijd bezig.

Althans, dat dacht ik. De jongen voor me hield zijn telefoon ongeveer net zoveel in zijn hand als de scheidsrechter zijn fluit in de mond: veel te vaak dus. Whatsapp kwam langs, de AD-app, Twitter en Facebook. Om de paar minuten kwam zijn telefoon weer tevoorschijn.

Ik heb me een week lang afgevraagd waarom hij dat deed, maar ik snap het nog niet. Misschien stuurde zijn vriendin wel hele lieve sms’jes en moest hij daar wel op reageren. Of had hij nog een heleboel MB’s over in zijn databundel en wilde hij die opmaken. Maar dan nog. Ik snap niet waarom mensen in het stadion naar hun telefoon kijken.

En eigenlijk wil ik dat ook helemaal niet snappen. Ieder zijn eigen magische momentje, zal ik maar zeggen.

Foto bovenaan: welingelichtekringen.nl.