De 6 revelaties van de Eredivisie tot nu toe

We naderen langzaam de winterstop en dus is het nu wel tijd om eens te kijken welke nieuwe sterren de Eredivisie tot nu toe kleur geven. We zetten er 6 op een rij.

De Nederlandse velden worden elk seizoen weer leeggeplukt door Engelse, Spaanse, Duitse en Italiaanse talentenjagers, waarna er weer nieuwe zaadjes mogen uitgroeien tot prachtige bloemen. Dit seizoen zijn er weer een paar verrassende namen boven het maaiveld uitgekomen:

Sinkiegravie

Foto: feanfan.nl.

 

Daley Sinkgraven, sc Heerenveen, 04-07-1995

Ja, wij hadden Daley Sinkgraven getipt als nieuwe ster van de Eredivisie, maar dat hij meteen zó goed zou zijn hadden ook wij niet voorzien. De nieuwe beste Daley van de Eredivisie is het moderne soort spelverdeler zoals je er gisteravond ook een paar in El Clásico kon aanschouwen: briljante passing, inzicht, maar ook in defensief opzicht hard werkend. In Heerenveen denken ze nooit meer aan Hakim Ziyech.

Foto: desteronline.nl.

Foto: desteronline.nl.

 

Jeff Stans, Excelsior, 20-03-1990

Jeff Stans stond vooral bekend als dat leuke talentvolle middenveldertje dat door RKC Waalwijk plotseling gedumpt werd bij Excelsior. De Brabanders hadden Stans goed kunnen gebruiken vorig seizoen, in hun mislukte poging om niet te degraderen. De Vlaardinger prikt er bij de Rotterdammers namelijk regelmatig één in en is de motor van het middenveld (naast de eeuwig nonchalante Luigi Bruins). En zo is de man die door iedereen eigenlijk al was vergeten plotseling het nieuwe pareltje van Excelsior (als opvolger van de eeuwig nonchalante Luigi Bruins).

Foto: sundul.com.

Foto: sundul.com.

 

Albert Rusnák, SC Cambuur Leeuwarden, 07-07-1994

Al op zijn veertiende vertrok Albert Rusnák uit Slowakije om bij Manchester City te gaan spelen, toen nog lang niet de topclub van nu. Toch is de middenvelder meegegroeid met zijn club en nu een flink talent. Wekelijks laat hij zijn heerlijke balbehandeling en fluwelen passing zien, niet naast David Silva en Samir Nasri, maar combinerend met Erik Bakker en Michiel Hemmen. En je hoeft geen topscout te zijn om te zien dat Rusnák uiteindelijk weleens op dat veld met Silva en Nasri terecht kan komen.

Foto: bndestem.nl.

Foto: bndestem.nl.

 

Adnane Tighadouini, NAC Breda, 30-10-1992

Bij Vitesse was hij onbegrepen en uiteindelijk ook ongewild, maar nu laat Adnane Tighadouini wekelijks zien waarom hij in Arnhem ooit werd gezien als het grootste talent sinds Marco van Ginkel. De flankdribbelaar heeft er al vijf in liggen en geeft de kwaliteitsarme selectie van NAC Breda lef, fantasie, speelsheid en dreiging. De man uit Ede die in het verleden vooral in het nieuws kwam vanwege nogal vreemde incidenten is nu gewoon lekker voetballer. En daar mogen we blij mee zijn, want hij is daar nogal goed in.

dailymail.co.uk.

dailymail.co.uk.

 

Jetro Willems, PSV, 30-03-1994

De aandoenlijke linksback die ruim een jaar geleden onsuccesvol Mario Balotelli probeerde bang te maken en daar vervolgens een heel seizoen door van slag leek te zijn, vertoont tekenen van een comeback. Dat Willems op zijn twintigste al bezig is met zijn eerste comeback toont aan dat deze jongen een immens talent is. Hij heeft alles wat een moderne back nodig heeft: snelheid, kracht, tomeloze energie en redelijk wat balgevoel. Als hij dan ook nog eens gewoon normaal kan doen, kan het echt nog wel wat worden met Jetro.

Foto: feanonline.nl.

Foto: feanonline.nl.

 

Mark Uth, sc Heerenveen, 24-08-1991

Over comebacks gesproken, Mark Uth kan er ook wat van. De man die nooit scoort, twee seizoenen geleden met hoge verwachtingen van 1. FC Köln gehaald om vervolgens twee jaar lang overklast te worden door ene Alfred Finnbogason, heeft het net nu gevonden. Met zes goals staat hij tussen illustere namen als Michiel Kramer, Bartholomew Ogbeche en Marko Vejinovic bovenaan de topscorerslijst. De Duitser scoort één keer per 120 minuten, een lekker gemiddelde. Daar nemen wij onze Uth voor af.

Lees meer over Eredivisietalenten: Nieuwe Eredivisietalenten rammelen aan de poort

Foto bovenaan: lc.nl.