Hoe spannend is de transfer van Wout Brama?

Na negen jaar FC Twente was Wout Brama toe aan iets anders. Een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging. Na maanden overdenken tekende de Almelose middenvelder bij PEC Zwolle. Hoe spannend is dit nieuwe hoofdstuk in de carrière van Wout Brama?

Wout Brama, door sommigen schertsend Wout Drama genoemd, is een typische ‘nuttige’ speler. Mocht je niet zo goed snappen wat een nuttige speler precies is of wat hij doet, dan moet je een paar wedstrijden van FC Twente uit bijvoorbeeld het kampioensjaar terugkijken.

Ik kan me niet voorstellen dat er een jongetje in Twente is die een poster van Wout Brama boven zijn bed heeft hangen. Een paar jaar geleden was Bryan Ruiz de held, nu heeft Hakim Ziyech de potentie om dat te worden. Brama is een speler die je pas opmerkt als hij er niet is (cliché-alert!).

Zulke spelers moeten er ook zijn, zeggen sommigen dan. Uiteraard. Graag zelfs. Niets heerlijker dan een boterham-met-kaas-voetballer. Zo één die al bloednerveus is, als hij naar Kerkrade moet. Want Limburg, dat is zeker twee uur rijden met de bus! Zak snoep mee en gaan, spannend!

Brama had het wel gezien bij FC Twente. Niemand weet precies waarom. Misschien is het een midlife-crisis. Een plotselinge drang naar avontuur. Brama is dat jongetje in de groep waarvan iedereen zegt: ‘Hij vindt de draaimolen al spannend’. En dan plotseling doodleuk gaat bungeejumpen in Argentinië.

De grijze muis Brama wilde totaal wat anders. Hij vertrok uit ‘Tukkerland’, maar blijft binnen de provinciegrenzen van Overijssel. Maar voor Brama is dat een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging.