Magische Momenten: jouw plekkie in het stadion

In de rubriek ‘ Magische Momenten’ neemt Joost de Kleuver lezers mee naar de fijnste momenten van een stadionbezoek. Want het zijn de kleine dingetjes waar het om gaat: de momenten waar je later nog eens aan terug denkt met de gedachte: man, wat was dat magisch…

Vandaag dus de aftrap van een nieuwe rubriek op Buitenkant Voet. En zoals het hoort begin je buiten het stadion: in die ellenlange rij voor de toegangspoortjes, waar je net zoals alle anderen aan de zijkant inschuift. Want dan gaat het natuurlijk veel sneller. In die rijen staat iedereen een beetje zenuwachtig om zich heen te kijken. ‘Shit, we gaan vanavond toch wel winnen hè. De laatste weken speelt je clubbie wisselvallig, maar die gasten van vandaag kunnen we hebben!’

Nou hup, schiet eens op met die rij. Uiteraard moet je wel op tijd zijn. Deze wedstrijd mag je niet missen, dus kom op. Eindelijk, het loopt een beetje door. Je houdt je kaartje boven de scanner, en wacht op dat groene lampje. Ook al wéét je dat je kaartje echt is en je toch wel naar binnen kan, het moet nog wel even bevestigd worden. Ah, daar is het groene licht: je duwt jezelf door de hekken heen en je bent binnen.

Snel tover je een nette grijns op je gezicht en je knikt keurig naar de steward. Je hebt niks bij je wat niet mag, maar je hebt ook geen zin om gefouilleerd te worden. Snel loop je door, de trappen op, naar je eigen plek in het stadion.

Onderweg daar naartoe beginnen je vrienden nog een keer over de opstelling: ‘Weer die dropveter in de spits, hij kan er niks van. Ik mag hopen dat hij er vandaag eentje in schiet, anders kan hij beter oprotten.’ Ja, je weet dat ze gelijk hebben, maar je gevoel zegt dat hij vanavond gaat scoren. Het moet toch een keer lukken?

Eindelijk ben je bij het vak. Zo snel mogelijk beklim je de trappen naar boven, en daar blijf je even staan. De typische stadionmuziek, de felle lichten waardoor het gras zo mooi, helder groen is. Al die supporters die net als jij hopen op een heerlijke voetbalwedstrijd. Je zoekt je stoeltje op en wacht op het schouwstuk dat komen gaat. Heerlijk, we zijn er weer!

Lees meer over stadionbezoek: Mijn eerste date met Borussia Mönchengladbach