5 teams die je doen verheugen op het nieuwe seizoen

Tijdens transferperiodes komt altijd de onafwendbare fantast in Kevin naar boven. “OMG, Griezmann gaat naar Atléti!” denkt ie dan, terwijl hij een post-it pakt en een opstellinkje neerpent. Hieronder vijf teams waar hij en zijn BV-collega’s zich dankzij deze transferzomer op verheugen.

Olympique Marseille
Eén van de meest voorname redenen dat Olympique Marseille wordt aangehaald in onderhavig stuk is de nieuwe trainer: Marcelo ‘El Loco’ Bielsa. Want daar zijn wij van Buitenkant Voet wel een beetje leip van, en het idee dat deze meesterstrateeg zijn tactische spinsels zal ontvouwen in de Ligue 1 doet ons watertanden. Bij L’OM heeft hij met Florian Thauvin, Gianelli Imbula en Benjamin Mendy een aantal interessante talenten tot beschikking. WK-ganger Mathieu Valbuena vertrok weliswaar naar Dinamo Moskou, maar zijn leegte wordt door aankopen Michy Batshuayi en Romain Alessandrini prima opgevuld.

Bayer Leverkusen
Ook bij Bayer Leverkusen speelt de nieuwe trainer een grote rol. Dat is namelijk Roger Schmidt, de man die vorig seizoen het brein was achter het indrukwekkende spel van Red Bull Salzburg. Het voetbal van Bayer was de laatste seizoenen niet altijd even spectaculair, maar daar lijkt nu dus verandering in te komen. Op de transfermarkt heeft de club zich eveneens laten gelden; vertrouwde namen als Bernd Leno, Lars Bender en Stefan Kiessling krijgen gezelschap van Hakan Çalhanoglu, Josip Drmic en Kyriakos Papadopoulos. Dat zijn met recht versterkingen. Bovendien zou het best eens het seizoen kunnen worden van (kersverse Europees kampioenen onder-19) Julian Brandt en Levin Öztunali.

Internazionale
Het beleid van Internazionale werd de laatste, let’s say, vijf jaar vooral gekenmerkt door wazige keuzes, die de sportieve prestaties allesbehalve goed hebben gedaan. Het afgelopen half jaar lijkt zich echter zowaar iets van visie te openbaren bij I Nerazzurri. In januari werd Hernanes al aangetrokken en deze zomer zijn tot dusverre Nemanja Vidic, Yann M’Vila, Dodô en Pablo Osvaldo aan de gelederen toegevoegd. Daar komt Gary Medel waarschijnlijk nog bij. Met de aankopen is het verlies van de met de club vergroeide routiniers Javier Zanetti, Esteban Cambiasso, Walter Samuel en Diego Milito ruimschoots gecompenseerd. Verder – en dat is misschien wel the most exciting part – zou Mateo Kovacic dit jaar wel eens écht kunnen gaan doorbreken.

FC Porto
Toen ik ze vorig seizoen zag spelen, vond ik dat de aanvallende middenveldlinie van FC Porto wel wat versterking kon gebruiken. Dat vonden ze bij Porto zelf schijnbaar ook; de club roerde zich met name op de Spaanse markt en zorgde ervoor dat spits Jackson Martínez komend seizoen met Adrián, Oliver Torres, Cristian Tello en Yacine Brahimi om zich heen kan spelen (en dan zijn Héctor Herrera en Juan Quintero er ook nog). Voorts is er met Daniel Opare, Igor Lichnovsky, Bruno Martins Indi en José Angel een complete verdedigingslinie aan talent aangetrokken, versterkt Casemiro het middenveld en mag keeper Andrés Fernández met Hélton gaan strijden voor een plek onder de lat.

Atlético Madrid
Atlético Madrid steeg vorig seizoen, onder leiding van Diego ‘El Cholo’ Simeone, boven zichzelf uit, won La Liga en bereikte de finale van de Champions League. Als ‘beloning’ kwam Chelsea langs om zich Diego Costa, Filipe Luis en Thibaut Courtois toe te eigenen. Maar Atléti rechtte de rug en heeft waanzinnig goed teruggekocht. De talentvolle Jan Oblak is de nieuwe keeper, Guilherme Siqueira en Cristian Ansaldi zijn de nieuwe backs en de nieuwe spits is Mario Mandzukic. Het vertrek van Adrián naar FC Porto is daarnaast gladgetrokken met niemand minder dan Antoine Griezmann, en met Ángel Correa is één van de grootste talenten van Argentinië binnengehaald.

Foto bovenaan: Hakan Çalhanoglu en trainer Roger Schmidt, nieuw bij Bayer Leverkusen. Bron: Bundesliga.de


Reacties

Eén reactie op “5 teams die je doen verheugen op het nieuwe seizoen”

  1. […] wij al eerder schreven, wordt Bayer Leverkusen één van de teams om in de gaten te houden komend seizoen. Julian Brandt is daar een grote reden voor. De razendsnelle linksbuiten won deze zomer met […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *