5 redenen waarom de Premier League komend seizoen extreem cool wordt

De grote competities gaan binnenkort weer van start, zo begint op zaterdag 16 augustus de Premier League. Waar verheugt Ruben zich het meest op? Vijf redenen waarom de Engelse competitie dit seizoen de leukste van allemaal wordt.

LouisVAnGaal

1. Arsenal 2.0
De Londense ploeg heeft al vele jaren het probleem dat ze complimenten winnen, maar geen prijzen. Vorig jaar was daar dan de FA-cup, maar de ploeg van Arsène-al Wenger wil meer, veel meer.

Zou het dit jaar eindelijk lukken? Alexis Sanchez, Mesut Özil, Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain en misschien ook Sami Khedira. Wenger gaat hier een heel lekker team van smeden, mark my words.

2. Newcastle ‘België’ United
Nee, er zitten momenteel geen Belgen bij Newcastle. Maar de club staat bekend om zijn Franse enclave, bestaande uit onder meer Hatem Ben Arfa, Moussa Sissoko en verse krachten Remy Cabella en Emmanuel Rivière. Nu ontstaat er echter ook een Nederlands groepje.

En vandaar de bijnaam ‘België’. Gaat dat namelijk lukken, Frans- en Nederlandstaligen bij elkaar? Nieuwelingen Siem de Jong en Daryl Janmaat kunnen een mooi kaartgroepje vormen met Tim Krul en Vurnon Anita, maar net als België moeten ze samenwerken met de anderstaligen.

3. The Brothers Cowman
Het zal je niet zijn ontgaan, ‘Saussemptun’ heeft ervoor gezorgd dat de broertjes Koeman eindelijk samen een team leiden. ‘Jonkie’ Ronald is de baas, de oudere Erwin mag bidons dragen en pylonnetjes neerzetten.

Allemaal leuk en aardig, maar iedereen verheugt zich op de interviews van Ronald Koeman. Zal hij het beter doen dan Louis van Gaal na een tijdje bij de nonnen? Vooral de persconferentie na Southampton – Manchester United (zaterdag 6 december) wordt een juweeltje.

4. Het ontslag van José Mourinho
Chelsea speelde vorig seizoen bedroevend voetbal, ondanks spelers als Oscar en Hazard. Nu komen Fabregas en Diego Costa erbij, maar dat zal Mourinho een zorg zijn. De ‘bus’ voor het doel zal in ere worden hersteld.

En daarom gaat de Portugese trainer het einde van het seizoen niet halen. De fans gaan morren vanwege schade aan het netvlies door het saaie spel. Omdat de clubleiding uiteindelijk naar de supporters luistert, vliegt Mourinho er tijdens het seizoen uit.

5. Luke Shaw
Alexander Büttner. Wie? Precies, de opvolger van Patrice Evra is namelijk Luke Shaw. Net negentien geworden, maar voor ongeveer 34 miljoen euro van Southampton naar Manchester United verhuisd.

Zo’n prijskaartje trekt de aandacht. En toont tegelijkertijd dat ‘ManU’ talenten koopt in plaats van zelf opleidt. Een risico, en het is de vraag hoe het uitpakt. Al is de belangrijkste vraag natuurlijk: Voldoet Luke Shaw aan het Total Human Principle?

Bio-Ruben