De Schaal van Boskamp: Analyse van kijkgedrag tijdens het WK

Natuurlijk hebben wij als fanatieke voetbalfans naar het WK gekeken. Maar niet iedereen keek uiteraard evenveel. Openhartig en zelfkritisch als we zijn, stellen we een rapport op van ons kijkgedrag. En daarbij hanteren we De Schaal van Boskamp.

logo

Eerst meteen een misverstand uit de wereld helpen: Met deze Schaal bedoelen we niet een hapjesschaal, maar een abstracte schaal. Zoiets als de Schaal van Richter of de Schaal van Hipster die wij hanteerden in onze Anti WK-special.

Onze ‘meetlat’ is een knik naar de grote meester (zoals Matthijs van Nieuwkerk het zou zeggen): Jan Boskamp. De Rotterdammer staat bekend om zijn liefhebberij voor obscure wedstrijden. En het liefst ’s nachts. En met honderden(!) tv-zenders is er altijd wel ergens voetbal.

De Schaal van Boskamp loopt van 1 tot 10. Een 1 betekent dat je echt alleen het Nederlands Elftal hebt gekeken, of misschien zelfs dat niet. Een 10 staat voor het absoluut voetbalhipsterige, verslaafde kijkgedrag. Geen enkele wedstrijd is te gek.

zelftest

Met deze superhandige uitleg kan je kijken hoe hoog je zelf scoort op de Schaal van Boskamp. Want het is allemaal leuk en aardig, die cijfertjes voor de redacteuren van Buitenkant Voet, maar jullie als lezer willen ook een stukje participatie. Zoals het hoort in de huidige samenleving.

Hieronder kan je in ieder geval het rapport van onze redactie zien. Er zijn onvoldoendes gevallen, maar ook enkele hoge cijfers. Nu kun je niet alleen je eigen cijfer bepalen, maar ook nog eens kijken of je een grotere hipster bent dan wij!

enzioruben

jooststan

jellekevin

casyavne

nielsfrank

Dit rapport is opgesteld door een onafhankelijke organisatie die zeer clandestien te werk is gegaan en derhalve niet bij name genoemd zal worden.