De Blatter en de Guardiola van de Week: #4

Tijdens het WK zal Ruben elke week de ‘Blatter van de Week’ en een ‘Guardiola van de Week’ kiezen. Een Blatter verpest het voetbal, een Guardiola verrijkt het voetbal juist.

blatterguardiolavdw

Nog slechts twee wedstrijden en dan is het WK weer afgelopen. In week 1 hebben we een Portugees, een Japanner en een Italiaan besproken, een Uruguayaan en een Fransman kwamen in week 2 aan bod en in week 3 stonden een Mexicaan en een Algerijn in de spotlights. Deze keer is het de beurt aan een Braziliaan en een Duitser.

Blatter van de Week

Switzerland FIFA WCup Bids Blatter Soccer

Het is wel erg makkelijk om Brazilië aan te wijzen. Het spel van de sambavoetballers lijkt nu meer op een vogeltjesdans. Er is absoluut niets swingends aan het Braziliaanse geploeter. Op sterspeler Neymar en potentiële topper Oscar dan.

Ook moet de Colombiaan Juan Zúñiga even genoemd worden. Hij deed miljoenen Brazilianen pijn, maar vooral één Braziliaan: Neymar. Niet dat de Zuid-Amerikanen daardoor keihard vernederd werden door Duitsland, maar het boorde wel de Braziliaanse hoop de grond in.

Dieptepunt van de ‘Goddelijke Kanaries’ is toch wel de spits. Voor een hoogbejaarde Braziliaan die Garrincha, Pelé, Romário Ronaldo en Rivaldo heeft zien voetballen, is Fred een aanslag voor het netvlies. En die snor is dan nog zijn ‘ding’. Hij is voor eeuwig ‘die faalspits met die snor’.

Guardiola van de Week

Champions League 2009/2010 Semifinale RitornoBarcellona - 28.04.2010Barcellona-Inter

Tim Krul was tegen Costa Rica een absolute held, Miroslav Klose liet zien hoe gruwelijk effectief hij is, Thomas Müller wordt waarschijnlijk zijn opvolger en Manuel Neuer is momenteel de beste keeper ter wereld. Maar zij zijn allemaal niet de Guardiola van de Week.

Sowieso kan ik het hele Duitse Elftal wel noemen. Brazilië met beide beentjes op de eigen grond zetten, verdient niet een pluim, maar een heel Pino-pak. En ons eigen Nederlands Elftal sprong ruim over de laag gelegde lat heen.

Maar één Duitser verdient de titel Guardiola van de Week: Toni Kroos. De middenvelder scoorde tegen Brazilië twee keer, gaf één assist en was en passant (no pun intended) de Koning van de Pass. Wij verbazen ons dan ook niet over de eventuele koninklijke interesse van Real Madrid.

Bio-Ruben