De Blatter en de Guardiola van de Week: #2

Tijdens het WK zal Ruben elke week de ‘Blatter van de Week’ en een ‘Guardiola van de Week’ kiezen. Een Blatter verpest het voetbal, een Guardiola verrijkt het voetbal juist.

blatterguardiolavdw

Wie waren er deze week irritant, egoïstisch of megalomaan? En wie waren er juist een zegen voor het voetbal? De Blatter van de Week is deze keer een Uruguayaan, de ‘Guardiola-titel’ gaat naar een Fransman.

Blatter van de Week

Switzerland FIFA WCup Bids Blatter Soccer

Ook deze week waren er weer slechte scheidsrechters en irritante commentatoren. En laten we het over de falende toplanden maar niet hebben. Spanje, Engeland en Italië hebben het WK helaas niet echt verrijkt.

Er kan maar één winnaar zijn. Dinsdag pakte hij met stip de titel ‘Blatter van de Week’. Slachtoffer Giorgio Chiellini heeft inmiddels hopelijk een tetanus-prik gehad. En de dader zou in een TBS-kliniek moeten zitten.

Luis Suarez is totaal geschift, gestoord, doorgedraaid. Een winnaarsmentaliteit is te prijzen, maar voor de derde(!) keer in je carrière letterlijke je tanden in je tegenstander zetten? Dan verdien je sowieso de titel ‘Blatter van de Week’.

Guardiola van de Week

Champions League 2009/2010 Semifinale RitornoBarcellona - 28.04.2010Barcellona-Inter

Iedereen is er het wel over eens dat we al twee weken collectief zitten te genieten van alle gebeurtenissen op het veld. Behalve als je favoriete land eruit ligt natuurlijk. Maar dan nog zijn er genoeg andere landen, zoals de ‘Vitamine C’-landen: Colombia, Chili en Costa Rica.

In de achtste finales wemelt het van de Midden- en Zuid-Amerikaanse landen. Al is het nog enigszins ingeperkt door Frankrijk, dat samen met Zwitserland groepsgenoten Ecuador en Honduras elimineerde. En dan komen we bij de Guardiola van de Week: Didier Deschamps.

Waar heb je Samir Nasri voor nodig, dacht Deschamps. Het land leek te klein, maar met Paul Pogba, Blaise Matuidi en Mathieu Valbuena gaat het gewoon prima. Zeven punten, acht goals. En het belangrijkste: Na twee ramptoernooien geen gezeik meer in de selectie. Dankzij Deschamps.

Bio-Ruben