De 100 grootste talenten: Zijn ze op het WK?

In juli 2013 kwamen we met een lijst van honderd talenten die wij in de gaten wilden houden. We zijn nu elf maanden verder, en toevallig is er een WK bezig, dus wordt het tijd om de spreekwoordelijke balans op te maken.

buitenkantvoet1

Sommige voetbaltalenten hebben de pech dat ze in het verkeerde land zijn geboren. Helden als George Best en Ryan Giggs hebben nooit een WK gespeeld. En Gareth Bale en Zlatan kijken ook vanuit hun zielige, talentloze thuislanden naar het toernooi in Brazilië. Dat naturaliseren ook niet altijd een goed idee is, heeft Diego Costa wel bewezen.

Ook voor 11 talenten uit onze top-100 geldt dit in bepaalde mate. Turkije, Polen, Servië, Denemarken, Oostenrijk en Oekraïne wisten zich niet te plaatsen voor het WK van dit jaar. We zullen het dus bijvoorbeeld zonder Bayern-talent Pierre-Emile Hojberg moeten doen. En de naam van kersverse Ajacied Arkadiusz Milik zal ook niet hypercorrect worden uitgesproken door Jan Roelfs.

Dan blijven er dus 89 talenten over die we in theorie op dit WK hadden kunnen zien. Maar een groot deel van de toppers in spé heeft nog niet genoeg wedstrijden gespeeld, is te jong of is om een andere reden niet op het Bal der Grote (en Iets Minder Grote) Voetballanden. Toch zijn er in totaal 13 goed en oud genoeg bevonden voor een selectie.

Onze eigen Louis van Gaal nam ‘gewoon’ Memphis Depay mee. En met succes voorlopig, de PSV’er heeft al een assist en twee goals op zijn naam. Engeland en Frankrijk herbergen zelfs drie spelers uit onze lijst. Beetje jammer alleen dat we Luke Shaw, Raheem Sterling en Alex Oxlade-Chamberlain niet meer terugzien na de poulefase.

Ook de Kameroener Fabrice Olinga, de Kroaat Mateo Kovacic en de Bosniër Sead Kolasinac (die tegen Argentinië een eigen goal scoorde) zijn al uitgeschakeld. Gelukkig zijn er nog zeven talenten actief in het toernooi. Nouja, actief… dat ligt er natuurlijk aan of ze speeltijd krijgen van hun bondscoach.

Paul Pogba hoeft daar niet echt over te twijfelen. Wij konden er met ons verstand niet bij dat ManU deze Fransman naar Juventus liet vertrekken. En de Mancunians beginnen dat nu ook te beseffen. Na 66 wedstrijden waarin Pogba twaalf keer scoorde, heeft de middenvelder een basisplaats bij Frankrijk. Toch, Didier Deschamps?

Lijst geselecteerde talenten
Raphaël Varane (Real Madrid/Frankrijk) – 25-04-1993
Paul Pogba (Juventus/Frankrijk) – 15-03-1993
Lucas Digne (LOSC Lille/Frankrijk) – 20-07-1993
Julian Draxler (FC Schalke 04/Duitsland) – 20-09-1993
Memphis Depay (PSV/Nederland) – 13-02-1994
Romelu Lukaku (Chelsea/België) – 13-05-1993
Stefanos Kapino (Panathinaikos/Griekenland) – 18-03-1994

Luke Shaw (FC Southampton/Engeland) – 12-07-1995
Raheem Sterling (Liverpool/Engeland) – 08-12-1994
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal/Engeland) – 15-08-1993
Fabrice Olinga (Málaga/Kameroen) – 16-05-1996
Mateo Kovacic (Internazionale/Kroatië) – 06-05-1994
Sead Kolasinac (FC Schalke 04/Bosnië & Herzegovina) – 20-06-1993

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *