Psst, eigenlijk zijn wij ook van Heineken

Heineken is overal. Niet alleen hebben ze een enorm fijne, zeer geliefde en woest aantrekkelijke vent als Chief Oranje Officer tijdens dit WK, ook een deel van de ‘twittergrappen’ blijkt bij het bierconcern vandaan te komen. Tijd dus voor de grote onthulling: Ook wij zijn van Heineken.

heineken

Zo, dat is een opluchting. Het hoge woord is eruit. We hoeven ons niet meer te verstoppen. Nu kunnen we eerlijk praten over dat onze grappen gesponsord zijn en wijzelf dikbetaalde vedettes geworden zijn. Iedereen is tenslotte te koop. Heineken is net als Manchester City: talent koop je ergens anders en dan smeed je er een goed team van.

Het is natuurlijk hartstikke leuk om voor een sponsor te werken, en voor de lezer is het fijn als dat niet overduidelijk is. Maar het moet ooit bekend worden. Anders heeft het sponsoren weinig zin.

Subtiel lekken naar de pers is dan een optie. Of je vertelt het gewoon zelf. Nu zijn wij de beroerdste niet, dus het was voor ons een kwestie van het juiste moment afwachten. En na de COO en de Twittergrapjes leek dit ons een goede timing.

Ooit zijn we allemaal gescout door iemand van Heineken, we zullen haar naam niet noemen. Maar de aardige vrouw had als opdracht een representatief en geloofwaardig team samen te stellen om lekker stukjes te schrijven over voetbal.

En dat moest lekker rebels, want dat is het imago dat Heineken nastreeft. Jong, rebels, brutaal. Met thema’s die de jongeren interessant vinden, en die de mainstream laten liggen. Wij hadden als taak de ‘PowNed van de voetbaljournalistiek’ te worden.

Het valt niet te ontkennen dat we vorstelijk betaald worden voor ons simpele baantje. En we krijgen niet alleen geld, al het bier op onze borrels is gratis. Je kan wel raden dat onze borrels heel gezellig zijn.

Verder hebben we allemaal een Samba-shirt. En Yavne moest beloven dat ze geen jurkje van een concurrerend biermerk zou aantrekken. Voor de zekerheid moest de rest dat ook beloven. In ieder geval zijn we niet verplicht om een sambaselfie te maken.

Bio-Ruben