Hoe Overleef Ik… tot het WK begint?

Nu de grote competities afgelopen zijn en het WK nog niet begonnen is, zitten we met z’n allen in een voetbalvacuüm. Ruben geeft vijf tips hoe je de komende twee weken door kan komen.

Foto: Hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto: Hetamsterdamschevoetbal.nl

1. Obscure wedstrijdjes kijken
Er wordt weliswaar niet meer gevoetbald in de grote landen, maar dat betekent niet dat je cold turkey moet afkicken. Je kan bijvoorbeeld kijken naar FC Roskilde tegen Frem, een wedstrijd in de 2. Division East van Denemarken. Of wat dacht je van het duel tussen de IJslandse ploegen Augnablik en Keflavik? Dat is toch veel leuker dan die saaie oefenpotjes tussen twee landenteams?

2. Oude voetbaldvd’s of -video’s tevoorschijn halen
Iedereen heeft wel een oude dvd of misschien zelfs videoband in de kast liggen. Mooie doelpunten, toernooien uit het verleden of seizoenen van een competitie of van slechts één club. Stof deze eens af en ga lekker voor de tv zitten. Als je de momenten destijds bewust meemaakte, is het één grote ah-erlebnis.

3. FIFA-toernooitje organiseren
Natuurlijk kun je ook je eigen ‘Anonieme Voetbalverslaafden’-clubje oprichten. En wat heel therapeutisch werkt is een FIFA-toernooitje. Regel een paar spelcomputers met welke jaargang van FIFA dan ook, controllers erbij en gaan! Het wordt natuurlijk nog net iets leuker met een echte loting, met poulefase en knock-outrondes erbij.

4. Lekker buiten spelen
Met dat AV-clubje kun je ook naar buiten gaan. Daar waar de vogeltjes fluiten, je kent het wel. Lekker voetballen op een pleintje, just like the old days. Inclusief de spelletjes met creatieve namen als ‘Wie scoort is keep’, de boze buurtbewoners en fanatieke sfeer. Of leg allemaal een paar euro in en huur een zaaltje. Handig op dagen met code geel.

5. Een andere hobby zoeken
Je kan natuurlijk ook een andere (tijdelijke) hobby zoeken. De wereld draait niet alleen maar om voetbal.

Bio-Ruben